VIDEO spectaculos de prezentare a candidaturii Bucureștiului pentru Agenția Europeană a Medicamentului. Problema e una singură: Se VOTEAZĂ ca la Eurovision

Publicat: 08/09/2017, 19:25

„România merită să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului, suntem pregătiți pentru asta, avem cel puțin 50 de ani în acest domeniu. România a asigurat de fiecare dată pentru cetățenii ei, medicamente de calitate, aparatură medicală de calitate grație eforturilor și calificării specialiștilor noștri din domeniul Agenție Naționale a Medicamentului. Îmi doresc că EMA să își găsească locul în România. Mă voi întâlni în perioada următoare cu omologii noștri din celelalte țări europene, chiar dacă au candidatură sau nu. Este un proces elaborat, de lungă durată și cred că România are o șansă de care trebuie să profităm cu toții”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că Bucureștiul este un oraș pregătit pentru a primi Agenția Națională a Medicamentului.

„În București sunt peste 20 de spitale și zeci de clinici, toate cu medici extraordinari care primesc oferte de a pleca în străinătate, tocmai că sunt foarte bine pregătiți. În domeniul cultural, cred că avem excelență, pentru că avem Teatrul Național, peste 20 de teatre, Ateneul Român, iar pentru perioadele de weekend, Centrul Vechi este deosebit de apreciat de cetățeni. De asemenea, cel mai mare buget al Primăriei este alocat pentru dezvoltarea infrastructurii. Acem în stadii avansate construcția de pasaje, pasarele, extinderi și supralărgiri de artere. București este pregătit din toate punctele de vedere pentru a-i primi cu brațele deschise pe angajații Agenției Europene pentru Medicamente și pe familiile acestora”, a explicat primarul Gabriela Firea.

Președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Nicolae Fotin, care este și coordonatorul proiectului, a declarat că România are un dosar „complet, foarte bun”, menționând că relocarea EMA în țara noastră ar însemna foarte mult pentru sistemul de sănătate.

Ministrul delagat pentru Fonduri Europene, Victor Negrescu, a explicat că tipul de vot, asemănător cu cel de la Eurovision, ar putea pune ușoare piedici României.

„Din punct de vedere tehnic, dosarul nostru este complet și are argumentele necesare. Problema este că votul va fi unul predominant politic. Vorbim de un vot ca la Eurovision, în care fiecare stat are dreptul să voteze alte state și are șase puncte pe care le poate aloca altor state: trei puncte statului preferat, două puncte, celui de al doilea și un punct ultimului stat preferat. Acest tip de vot, evident, nu este convenabil României dar acest lucru ne împinge pe noi să fim și mai motivați, pentru a promova mai bine România și pentru a folosi această oportunitate pentru a arăta țara noastră sub alt unghi”, a precizat Negrescu.

Românaia este una dintre cele 19 țări candidate pentru preluarea Agenției Europene a Medicamentului, iar în luna noiembrie se va decide care este statul în care se va reloca această instituție. Dacă țara noastră va ieși învingătoare, va dura aproximativ doi ani mutarea efectivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția