VIDEO Cine e jandarmul în civil care a ajuns la spital după ce a fost bătut de colegii lui în Piața Victoriei: „Nu era acolo întâmplător”

VIDEO Cine e jandarmul în civil care a ajuns la spital după ce a fost bătut de colegii lui în Piața Victoriei: Nu era acolo întâmplător
Publicat: 04/02/2017, 12:20

Amuzant dacă nu ar fi trist, momentul care a avut loc în Piața Victoriei miercuri seara, atunci când a avut loc conflictul dur dintre Jandarmerie și presupușii ultrași ai lui Dinamo, capătă noi direcții. Informațiile ProSport obținute din rândul membrilor galeriilor indică faptul că „civilul” cu pricina este un cunoscut monitor al Jandarmeriei, personaj folosit la meciurile de fotbal și însărcinat cu supravegherea membrilor galeriei de cele mai multe ori chiar din mijlocul acestora.

E un băiat pe care îl știm de la meciuri, vine în civil cum vin și alți jandarmi. Nu e celebru ca Petrică, veteranul pe care îl știe chiar toată lumea, dar cei care merg des în peluză îl cunosc pe tipul bătut. În seara cu bătaia, în mod curios, el era între niște băieți din grupurile din galeriile lui Dinamo. Să nu credeți că era acolo pentru monitorizare, dacă era pașnic nu era luat la bătaie de colegii lui în uniformă„, a spus pentru ProSport un membru al unei galerii bucureștene.

Agita spiritele sau supraveghea huliganii?

Contactat de ProSport vineri dimineață, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a precizat că nu a analizat filmulețul difuzat de Vice, dar a precizat că jandarmii în civil de la fața locului erau însărcinați doar cu filmarea și fotografierea acțiunii. Totuși, relatările celor de la fața locului îl contrazic pe Georgian Enache.

Dacă filma nu avea de ce să fie luat pe sus de colegii lui, bătut. Erau o grămadă de reporteri care filmau bătăile, unul nu a pățit ceva și pățea chiar jandarmul în civil!?”, spun surse dintre suporteri. În acest context, pe grupurile de suporteri se vorbește despre faptul că jandarmul ar fi fost bătut pentru că cei în uniformă l-au identificat având un comportament huliganic, spun suporterii, pentru a-i încuraja pe „ultrași” să acționeze violent: „Nu avea cameră video, nu avea aparat foto, nu avea nimic. El s-a ridicat după ce a luat bătaie și tot ce căuta era stația, nu camera de filmat. Unde a dispărut camera de filmat!?

Comunicatul oficial al Jandarmeriei: A alunecat în timp ce imobiliza un individ cu o torță!

După ce a fost contactat de ProSport, Georgian Enache a revenit cu un comunicat de presă în care a prezentat punctul de vedere al Jandarmeriei. „Precizăm că misiunea jandarmului consta în a identifica și semnala orice împrejurări de natură a aduce grave tulburări ordinii și siguranței publice. […] Imaginile prezentate nu arată întregul context al desfășurării acțiunii, ci doar o secvență, care nu aduce claritate asupra coerenței modului de acțiune al ofițerului. În încercarea de a imobiliza o persoană care arunca cu materiale pirotehnice în forțele de ordine, acesta s-a dezechilibrat și a căzut, moment în care a fost surprins de actiunea dispozitivului de intervenție„, se arată în comunicarea oficială.

Așadar, explicațiile Jandarmeriei susțin faptul că jandarmul în civil ar fi fost bătut după ce a fost confundat, totul în timp ce intervenea asupra unui „ultras” cu o torță. În convorbirea telefonică, Georgian Enache a spus pentru ProSport că nu știe dacă jandarmul cu pricina este detașat de obicei pe stadioane, pentru a monitoriza galeriile. În comunicat se mai precizează faptul că jandarmul a avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenția colegilor săi: „Imediat după acest incident, acesta a primit îngrijirile de specialitate la Spitalul Gerota din Capitală, fiind externat în data de 02 februarie a.c. În acest moment starea lui este stabilă, nefiind necesare alte investigații medicale„.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer