Victor Socaciu, audiat la DIICOT: Îi rămân recunoscător lui Lucan pentru ce a făcut pentru mine

Publicat: 15/01/2018, 13:22

Update. „Am fost audiat ca martor în procesul profesorului Lucan, căruia îi rămân recunoscător pentru ce a făcut pentru mine. În ceea ce privește discuțiile mele cu procurorii, le-am avut aici la DIICOT, sunt lucruri pe care nu le pot discuta cu dumneavoastră. Nu discut problemele astea, le-am discutat cu domnul procuror”, a declarat Victor Socaciu, la ieșirea de la sediul DIICOT.

Audierea vine după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a acuzat pe Victor Socaciu și pe Alexandru Arșinel că ar fi beneficiat de transplant preferențial.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că rinichii primiți de Socaciu puteau să salveze doi adolescenți, care au murit, chiar în timp ce se întorceau spre casă de la dializă, din Cluj-Napoca.

„Astăzi la DIICOT a fost audiat Victor Socaciu. Un munte de nesimțire mai mare ca Arșinel. Pe vremea când era deputat PSD acesta a sărit rândul la transplant și în anul 2009 a primit doi rinichi de la o fetiță de 10 ani aflată în moarte cerebrală. Acei rinichi puteau salva doi copii, vă dau doar două nume, Gabi Miciu și Viorel Bora, verișori, din județul Bistrița. Pentru că nu avut șansa unui transplant funcțional acești copii făceau drumul Bistrița-Cluj pentru a petrece de trei ori pe săptămână pe un aparat de dializă vital pentru supraviețuire. Viața lor a fost curmată brusc acum 3 ani atunci când pe drumul de întoarcere de la dializă cu Ambulanța, un tir a intrat pe contrasens și i-a omorât”, a scris Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

În același dosar au fost audiați, printre alții, Alexandru Arșinel, Emil Boc și Florian Bodog.

Săptămâna trecută, medicului Mihai Lucan i-a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu.

Știrea inițială. „Am făcut o analiză la domnul profesor Lucan și după câteva luni am fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului și s-a constatat că era o foarte bună compatibilitate. Ca atare, am fost operat. Asta e tot. Nu e vorba de niciun tratament preferențial. Domnul ex-ministru ar trebui să aibă și probe, pentru că așa este deontologic. Dar văd că în România nu mai este nevoie de probe. Se pare că unii oameni vor să iasă în spațiul public agățându-se de nume mai cunoscute”, a declarat, la finalul lunii decembrie, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Victor Socaciu.

Reacția fostului parlamentar, căruia i-au fost înlocuiți ambii rinichi în 2009, la Institutul de Transplant Renal din Cluj, vine după afirmațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, făcute printr-o postare pe Facebook.

„Nu există mulți medici sau mulți pacienți ai domnului Lucan care să nu fi știut cum stau lucrurile. Ceea ce nu știu mulți este că POLITICIENI și de OAMENI CU INFLUENȚĂ ai ultimilor 27 de ani au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale domnului profesor, pentru ei înșiși sau pentru apropiați; Domnul Alexandru Arșinel (actor, membru UNPR) și domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele”, a scris Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a explicat că există mai multe cazuri asemănătoare cu cel al medicului Lucan, sistemul de sănătate fiind împânzit de „păianjeni feudali fără scupule”, care fac afaceri din viața pacienților.

Săptămâna trecută, medicului Mihai Lucan i-a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”