Verificări la Ministerul Economiei după eșecul organizării pavilionului național la târgul de produse alimentare de la Paris

Verificări la Ministerul Economiei după eșecul organizării pavilionului național la târgul de produse alimentare de la Paris
Publicat: 19/10/2016, 20:02

„E o problemă care se află și în atenția premierului Dacian Cioloș și, în această dimineață, Corpul de Control al prim-ministrului a început o acțiune de documentare la Ministerul Economiei. Obiectivele acestei acțiuni de documentare sunt demersurile întreprinse de Ministerul Economiei pentru participarea României la Târgul Sial, și anume modalitatea de închiriere a spațiului, derularea procedurii de atribuire a contractului și sumele plătite pentru asigurarea participării României la târgul de industrie alimentară și concluziile de la nivelul prim-ministrului vor veni după ce această acțiune de documentare a Corpului de Control va fi gata”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, în cadrul unei conferințe de presă.

În acest context, PSD i-a cerut, miercuri, ministrului Economiei, Costin Borc, să-și dea demisia, acuzându-l că nu a sprijinit participarea producătorilor români din industria alimentară la SIAL 2016.

‘Peste 30 de producători români au fost înșelați de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri care s-a angajat inițial că va plăti deplasarea și costurile de cazare pentru participare, dar și-a retras sprijinul la startul evenimentului. Rezultatul este că România nu este reprezentată la un târg important, iar producătorii românii pierd șansa de a prezenta produsele românești. (…) Acum, România suferă o rușine internațională din cauza unui guvern preocupat mai mult de campania electorală, decât să își facă treaba”, au transmis social-democrații prin intermediul unui comunicat de presă, remis Mediafax.

Adrian Hădean: „Postarea mea nu e despre Dacian Cioloș, pe care-l respect. Nu e nici despre ministrul economiei”

După ce Adrian Hădean, chef cunoscut în România, a postat video-ul pe pagina sa de Facebook, care a devenit viral pe rețeaua de socializare, în care afirma că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziție alimentară din lume, acesta a revenit cu un alt mesaj, în care precizează că postarea sa nu e despre Dacian Cioloș, nici despre ministrul economiei, ci despre „niște români umiliți printre străini, de alți români care ar fi trebuit să-i ocrotească și să-i ajute”. În plus, Hădean susține că a „cântărit bine” faptul că mesajul său va fi folosit împotriva cabinetului tehnocrat, mărturisind că a luat în calcul și faptul că vor fi voci care vor spune că a fost plătit să facă asta „tocmai pentru a lovi în Guvern”.

„Și mai e și despre declinarea, respectiv asumarea responsabilității. Cred că ne e clar tuturor că oamenii care mențin în viață acest sistem metastazat și lipsit de empatie sunt acolo din 1989 încoace și că acest nou eșec nu-i decât un alt simptom al eficienței sistemului”, a mai scris Hădean.

În replică, după apariția video-ului, ministrul Economiei, Costin Borc, a postat, la rândul său, pe Facebook mai multe fotografii cu producători români de la SIAL și și-a cerut scuze față de cei pe care i-a supărat „cu birocrația din minister”.

”Poate că standurile nu sunt cum am vrea să fie, sigur că sunt multe probleme și că a fost mult efort să se ajungă acolo. Dar Ministerul Economiei nu a cerut bani nimănui, mai mult de atât, a plătit cei 300 de mii de euro pentru chirie și utilități. Trebuie însă să învățăm din fiecare greșeală, îmi cer scuze față de cei pe care i-am supărat sau i-am enervat cu birocrația din minister. Nu pot decât să-i asigur că fac în fiecare zi tot ce pot ca lucrurile să fie mai ușoare pentru firmele cu care interacționăm. Câteodată cu succes, câteodată cu eșecuri”, afirma Borc în cadrul postării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers