Unul dintre cei trei deținuți eliberați din greșeală la Giurgiu încă nu a fost găsit. Bărbații erau condamnați pentru tâlhării și violuri

Unul dintre cei trei deținuți eliberați din greșeală la Giurgiu încă nu a fost găsit. Bărbații erau condamnați pentru tâlhării și violuri
Publicat: 04/11/2017, 20:12

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache, a precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că unul dintre cei trei deținuți eliberați din greșeală din Penitenciarul Giurgiu nu a fost găsit, până la ora transmiterii știrii. Ceilalți doi au fost depistați și reîncarcerați deja.

Directorul Pentenciarului Gurgiu, Marius Fulga, a declarat, pentru agenția de presă MEDIFAX, că eliberarea deținuților din greșeală se datorează unei erori în calculul zilelor pentru deținuți, menționând că volumul de muncă e foarte mare.

„A fost doar o eroare materială în calculul zilelor respective, o eroare umană. Pur și simplu, volumul de muncă a fost foarte mare, s-a produs aceasta eroare umană. Au fost dispuse măsuri pentru reîncarcerarea deținuților. Se fac verificări la dosare, au fost înaintate adrese către toate instituțiile abilitate. Va fi o comisie care va face verificările, la sfârșit vom stabili măsuri. Se verifică doar aceste trei dosare unde s-a produs eroare”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, directorul Penitenciarului Gurgiu, Marius Fulga.

Acesta a mai precizat că deținuții sunt, toți, cetățeni români.

Președintele Federației Sindicatelor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Sorin Dumitrașcu, a spus, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că trei condamnați au fost eliberați din greșeală în baza recursului compensatoriu din Penitenciarul Giurgiu.

„Vorbim despre un număr de trei deținuți, a fost o eroare de calcul, în sensul că un corp de clădire căruia i se supun trei secții a fost categorisit greșit. Nu era pe lista aceea cu clădirile care ar fi trebuit sa aibă condiții improprii, ca să ducă la eliberarea unor deținuți. S-au calculat niște zile în plus pentru acești deținuți și au fost puși în libertate. Ulterior, la o verificare, s-a constatat eroarea. Noi am avertizat ca dacă aplicarea acestei legi nu este pregătită corespunzător sunt posibile niște erori, ceea ce înseamă fie punerea în libertate eronat, adică mai devreme, fie anumiți deținuți vor sta mai mult decât ar fi necesar în penitenciar. Nu știu exact de ce erau condamnați acești trei deținuți, însă fiind la penitenciarul Giurgiu, care are profil de maximă siguranță, cel mai probabil, erau recidiviști și cu pedepse mari. Din informațiile pe care le avem și noi, unul dintre cei trei deținuți este cetățean străin și a părăsit România, imediat ce a fost eliberat. În situația asta, se impune o verificare a tuturor eliberării condiționate în perioada aceasta și se impune ca cel, care nu a organizat corespunzator, sa răspundă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Dumitrașcu.

Sorin Dumitrașcu a mai precizat că nu este vorba de o greșeală de evidență, ci de una de coordonare între directorul penitenciarului, directorul adjunct de pază și șeful care se ocupă cu aplicarea regimului deoarece aceștia au avut teren să actualizeze fisele de cameră pentru mutarea deținuților pe secții cu aplicația PMS Web.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberați 529 de deținuți. Alți 3.349 de deținuți au obținut dreptul de a solicita eliberare condiționată. Potrivit legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiții improprii, deținuții obțin șase zile de libertate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”