no author
Laura Petrescu
242 vizualizări 20 mar 2017

Bogdan Mădălin Ghiţă a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pagina sa de Facebook a fost clonată, neavând nicio legătură cu anunţul postat.

“În ultima vreme, foarte mulţi adolescenţi din România s-au implicat într-o activitate online intitulată Blue Whale Challenge. Cine doreşte se poate înscrie pe una dintre paginile oficiale ale jocului. Oricine poate adera la grupurile care promovează conceptul. Imediat după înscriere, vei fi contactat de călăuze. Ulterior, timp de 50 de zile, primeşti câte o sarcină de îndeplinit. Poate cu puţin noroc, voi fi <călăuza ta>”, se arată în anunţul postat pe Facebook.

“În respectiva postare se afirmă că eu sunt organizator al Balenei Albastre. M-am uitat pe net despre Balena Albastră şi am aflat că respectivul joc e legat de o sinucidere, că trebuie să facă nişte misiuni. Am o pagină personală şi acolo am scris că nu este adevărat”, a declarat Bogdan.

Întrebat dacă a fost sunat de tineri, adepţi ai acestui joc, tânărul a răspuns că imediat după acest anunţ a fost sunat fie de adolescenţi care doreau să se înscrie în joc, dar a primit şi telefoane prin care este ameninţat.

“Am fost sunat şi de oameni care mi-au zis: eşti criminal, m-au înjurat, m-au ameninţat. Unii au luat în serios. M-au sunat şi după număr necunoscut. Mă întrebau ce să facă ca să intre în jocul respectiv. Şi am zis că eu nu am nicio treabă cu respectiva postare”, a adăugat Bogdan.

Tânărul spune că a depus o plângere penală deoarece i-a fost clonat contul, iar cazul este în atenţia poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.

Reprezentanţii Poliţiei au refuzat să dea orice declaraţie despre acest caz.

 

--

Citește și: