15 iunie 201722:161081

Un nou scandal loveşte în Biserica română: trei preoţi, reţinuţi de DNA pentru că şantajau un înalt prelat din conducerea BOR

Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Vaslui, şi Mihail Bumbu, preot paroh la Văleni, au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de şantaj, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi în intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea că aceştia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”", transmite DNA.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.