Un medic de la Sf. Pantelimon a închis secția de ginecologie pe motiv că nu există materiale pentru intervenții și analize. Reacția conducerii Spitalului

Un medic de la Sf. Pantelimon a închis secția de ginecologie pe motiv că nu există materiale pentru intervenții și analize. Reacția conducerii Spitalului
Publicat: 01/12/2017, 14:43

Printr-un anunț lipit pe holurile spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, un medic primar de pe secția de ginecologie și șef de gardă a informat pacienții că, de joi, activitatea secției este suspendată „din cauza lipsei materialelor asigurării asistenței medicale de urgență și din cauza imposibilității efectuării analizelor de laborator”.

Conducerea spitalului condamnă însă modalitatea de comunicare aleasă de medic, precizând că acesta este singurul care nu își desfășoară activitatea.

„Nu negăm dificultățile financiare cu care se confruntă spitalul, dificultăți generate de datoriile către furnizori acumulate în cursul anului trecut. Domnul dr. Dimitriu este, totuși, singurul medic din cele 17 linii de gardă plătite ale spitalului, care nu a reușit să își desfășoare activitatea și a ales această modalitate de comunicare, în total dispreț față de eforturile colegilor săi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Panteliom, Fiorella Mitroi.

La spital s-a deplasat, vineri, și secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătății, Cristian Grasu, care a explicat că unitatea sanitară mai are peste un milion de lei datorii, iar activitatea secției de ginecologie este, la ora transmiterii știrii, funcțională.

„Activitatea pe secția de ginecologie continuă, în dimineața aceasta, s-au făcut cezariene. Este o situație grea. Probabil, domnul doctor, din cauza lipsei materialelor, din ultimele zece luni, s-a decompensat. Nu a discutat cu conducerea despre problemele de pe secție la momentul potrivit, iar publicarea unui asemenea anunț pe zidurile spitalului nu este cea mai bună soluție. Este o problemă internă, de comunicare a spitalului. Ministerul Sănătății a vrut să se asigure că lucrurile nu se opresc. Și domnul ministru Bodog cunoaște situația financiară prin care trece spitalul. Lipsesc unele materiale, dar există înlocuitori și se poate funcționa. Sigur, nu este cea mai bună condiție de funcționare”, a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Cristian Grasu.

Reprezentantul ministerului Sănătății a precizat că vechea conducere a spitalului a strâns datorii în valoare de peste trei milioane de lei.

„Aici trenează niște probleme de mai mult timp pentru că au fost niște greșeli de management, care au dus la o situație financiară dificilă a spitalului. După ce s-a schimbat managementul, lucrurile au început, treptat, să se îmbunătățească, adică au început să producă servicii suficiente astfel încât să acopere datoriile. Au fost datorii în valoare de trei milioane de lei, acum s-au înjumătățit. Din cauza problemelor de contractare pe care le-a avut vechea echipă managerială, încă mai au de tras. Ministerul încearcă să găsească soluții punctule pentru a-i ajuta, cât se poate, în mod legal”, a adăugat Cristian Grasu.

În luna aprilie, ministrul Sănătății, Florian Bodog l-a demis pe managerul spitalului pe motiv că un pacient de 66 de ani a decedat după ce o asistentă de la spitalul Sfântul Pantelimon din București i-a administrat o transfuzie de sânge destinată altui bolnav. În urma acestui incident, spitalul, dar și Direcția de Sănătate Publică au demarat câte o anchetă, iar prima măsură luată a fost suspendarea, pe durata anchetelor, din funcție a asistentei care a greșit transfuzia și amendarea ei cu suma de 1.000 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...