Trei români morți și șase răniți într-un accident pe o autostradă din Ungaria. VIDEO

Trei români morți și șase răniți într-un accident pe o autostradă din Ungaria. VIDEO
Publicat: 25/07/2017, 16:00
Actualizat: 27/03/2019, 09:03
UPDATE 15:36: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că cei șase răniți în accidentul din Ungaria vor fi transportanți în România, imediat ce medicii de la spitalul din Debrecen își vor da acordul pentru transfer.
Raed Arafat a declarat că, în acest moment, în urma accidentului din Ungaria, cei șase răniți, „sunt internați la Debrecen, doi în stare gravă, patru, în stare mai puțin gravă și suntem în legătură cu spitalul din Debrețin, când ni se va spune că putem, vom merge să îi luăm”.
Microbuzul avea nouă cetățeni români la bord, inclusiv șoferul, fiind înmatriculat în Bulgaria. Autoturismul a lovit un tir înmatriculat în Polonia, staționat pe partea dreaptă a drumului, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

„Consulatul General al României la Gyula are în atenție accidentul produs în dimineața zilei de 25 iulie a.c. și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare. Potrivit informațiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a 3 cetățeni români, precum și cu rănirea altor 6 cetățeni români, care au fost transportați și internați la spitale din proximitate”

Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România. Nu s-a stabilit, până în acest moment, care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului.

„Toate cele 9 victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanțele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate. De asemenea, o echipă mobilă împreună cu șeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgență, la locul accidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar. Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, transmite MAE.

Microbuzul a lovit un tir staționat pe partea dreapta a drumului, accidentul având loc marți dimineața, în jurul orei 6.00.Microbuzul avea nouă cetățeni români la bord, inclusiv șoferul, fiind înmatriculat în Bulgaria. Autoturismul a lovit un tir înmatriculat în Polonia, staționat pe partea dreaptă a drumului, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Raed Arafat: Două dintre victime sunt grav rănite, în„pericol vital”

„Informațiile noastre sunt trei decedati, șase răniți, din care doi grav, aflați la Spitalul din Debrecen. La acest moment nu se pune problema aducerii în țară decât începând cu ziua de mâine eventual, mai ales a celor mai puțin grav. Când decid colegii de la Debrecen, noi o să trimitem echipe să-i preia. (…) Ținem legătura prin colegii de la Oradea”, a explicat Raed Arafat la Realitatea TV.

Secretatul de stat în MAI a precizat că patru dintre răniți se află în afara oricărui pericol, dar alți doi sunt în stare gravă și, deocamdată, nu se pune problema aducerii lor în România până când acest lucru nu va fi decis de medicii din Debrecen care au preluat cazurile.

„Cei patru înseamnă că nu sunt cu pericol vital, cei doi grav sunt cu pericol vital. Transportabilitatea se decide chiar dacă bolnavul e critic, de către medicii care fac transportul și medicii care trimit echipe. Dacă spitalul decide că e bine pentru ei să mai rămână câteva zile până se stabilizează, vom aștepta. Este un spital foarte bun, celor care sunt mai puțin grav probabil că mâine o sa le dea drumul și o să putem să-I preluăm. Nu am informații referitoare la cât de repede s-a intervenit și s-a ajuns la răniți”, a mai spus șeful DSU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA