Tragedie în Bistrița unde un un șofer beat și fără permis a intrat cu mașina în trei grupuri de colindători. O tânără a murit. Tânărul șofer, arestat. UPDATE

Tragedie în Bistrița unde un un șofer beat și fără permis a intrat cu mașina în trei grupuri de colindători. O tânără a murit. Tânărul șofer, arestat. UPDATE
Publicat: 06/01/2018, 11:51

UPDATE 11:48Magistrații Judecătoriei Buzău au emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pe numele tânărului care a condus o mașină deși era băut și nu avea permis, provocând un accident în urma căruia a murit o fetiță de 11 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Buzău, tânărul care a provocat accidentul de pe raza localității Sătuc, pe DN 10, în noaptea de joi spre vineri, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistrații Judecătoriei Buzău. Șoferul este cercetat pentru ucidere din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului.

„Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la fața locului a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 27 ani, din Greceanca, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcția Berca către Vernești, cel mai probabil pe fondul vitezei excesive și a faptului că nu posedă permis de conducere, pe raza aceleiași localități a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat o conductă de distribuție a gazelor naturale, ulterior răsturnându-se în afara părții carosabile”, arată Poliția Buzău.

UPDATE 09:50 Trei dintre cele șase victimele accidentului produs de un tânăr de 16 ani au multiple traumatisme craniene și toracice, cu rupturi de ficat, splină și rinichi. Alte trei copile sunt rănite, dar starea lor este stabilă.

În cursul dimineții, una dintre tinere, în vârstă de 16 ani, a murit. Ea făcea parte din primul grup de colindători pe care l-a lovit adolescentul care conducea băut și fără permis.

„În timp ce conducea o autoutilitară, în stare vădită de ebrietate, pe direcția de mers spre Vatra Dornei a accidentat două persoane care circulau în calitate de pieton. Cele două persoane, de 36 de ani, respectiv 16 ani, ambele din localitate au fost transportate la spital, însă, din păcate, în cursul nopții, tânăra de 16 ani a decedat. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea până în localitatea Mureșenii Bîrgăului, unde a accidentat alte trei persoane minore, care circulau în calitate de pieton după care și-a continuat deplasarea prin localitatea Mureșenii Bîrgăului unde a mai accidentat un pieton, o minoră, de 14 ani, din localitate, care circula pe acostament”, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Adolescentul care a provocat accidentul este și el internat la spital, în comă alcoolică, fiind supravegheat de polițiști.

„Acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că autoutilitara avea autorizația de circulație expirată. Tânărul vinovat de producerea accidentelor se află la spital, în custodia polițiștilor, iar în cursul zilei de astăzi (sâmbătă – n.r.) urmează a fi reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, a mai spus Sîrb.

Șase copii au fost răniți, vineri seara, în zona localității Tureac, județul Bistrița-Năsăud, după ce un șofer băut și fără permis a intrat cu mașina în trei grupuri de colindători, apoi a fugit. Acesta a fost identificat de polițiști la scurt timp.


Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, au fost trei accidente, în urma cărora șase copii au fost răniți în localitatea Tureac, distanța între evenimentele rutiere fiind de câteva sute de metri.

În urma primului accident, au fost două victime, una în stare gravă, inconștientă. Alte două accidente au avut loc la câteva sute de metri distanță, în Mureșenii Bîrgăului, acestea soldându-se cu patru victime, una fiind resuscitată, la ora transmiterii acestei știri. Toate victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență din Bistrița pentru investigații și tratament de specialitate.

Toți răniții sunt copii care plecaseră la colindat, spun martorii.

Tot ei au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au văzut cum șoferul care a produs accidentele conducea cu viteză foarte mare.

Potrivit Poliției Bistrița, șoferul a fugit de la locul accidentelor, dar a fost prins la scurt timp. Acesta este în stare de ebrietate și nu are permis de conducere.

Este vorba despre un adolescent de 16 ani, care a profitat de neatenția tatălui și i-a luat mașina.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu