no author
Adriana Mit
3020 vizualizări 19 apr 2017

Revoluţionarul a fost chemat, miercuri, la sediul Poliţiei Locale Timişoara, unde i s-a adus la cunoştinţă de ce este acuzat.

„Întâlnirea a fost foarte protocolară. A fost un agent şi juristul instituţiei, care mi-au explicat cât de jigniţi s-au simţit ei de afirmaţiile mele, dar nu au pomenit nimic de faptul că ei au încălcat legea şi au parcat pe trotuar şi au împiedicat accesul inclusiv al mamelor cu copii în cărucior să circule pe trotuar, aia nu i-a deranjat. I-a deranjat că i-am făcut nesimţiţi şi godaci. Le-am spus, uitaţi-vă în DEX ce înseamnă nesimţit şi godac. (...) La sfârşit mi-au spus că de ce nu vreau să colaborez cu ei şi în loc să postez pe Facebook probleme de genul acesta să le sesizez lor şi să colaborăm pe viitor. Nu le-am răspuns nimic, ar trebui să fiu tâmpit să mă las amendat şi apoi să colaborez cu ei. Ei au adoptat o poziţie de forţă, crezând că mă intimidează, lucru care nu se va întâmpla, pentru că eu voi contesta în instanţă amenda”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corneliu N. Vaida.

Poliţia Locală Timişoara a transmis, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că l-au sancţionat pe timişoreanul care a postat pe facebook imagini cu maşinile instituţiei parcate neregulamentar pentru „adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare (...) la adresa poliţiştilor locali”.

„Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1000 lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Timişoara.

Potrivit sursei citate, nu ar fi prima dată când Corneliu N. Vaida are postări pe reţeaua de socializare care aduc jigniri poliţiştilor locali.

Poliţia Locală Timişoara explică faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”.

Vaida a distribuit pe reţeaua de socializare facebook o imagine în care apar două maşini ale instituţiei. Acestea erau parcate în faţa sediului Poliţiei Locale Timişoara, pe trotuar, iar între maşini apare şi un cărucior de copii, cel care a realizat fotografia dorind să demonstreze că nu se poate trece printre ele.

Revoluţionarul Corneliu N. Vaida a scris pe Facebook, faptul că poliţiştii locali sunt „o adunătură de nesimţiţi şi godaci”.

Citește și: