Stațiunile din România unde vacanța de Paște costă cât un sejur în Dubai. Topul ofertelor de Sărbători

Stațiunile din România unde vacanța de Paște costă cât un sejur în Dubai. Topul ofertelor de Sărbători
Publicat: 02/04/2018, 08:54
Actualizat: 11/02/2019, 14:17

Hotelierii din Bistrița-Năsăud încearcă să-și atragă turiștii, de Paști, cu oferte care pleacă, pentru trei nopți de cazare cu demipensiune, de la 700 de lei de persoană/sejur. Turiștii sunt așteptați cu produse tradiționale, specifice sărbătorilor de Paște, realizate de gospodinele pricepute din întreg județul.

În cea mai frumoasă zonă din Bistrița-Năsăud, Tihuța – Colibița, proprietarii de pensiuni și localuri se întrec în oferte inedite. Una dintre pensiuni oferă din partea casei, pentru un sejur de trei nopți petrecute la coada lacului Colibița, unde studiile au arătat că este cel mai pur aer din Europa, o cină festivă din partea casei, după ce oaspeții revin de la Slujba de Înviere. Tot aici li se oferă, înainte de a pleca la biserică, și un coș cu produse din parte casei, pe care musafirii îl pot duce la biserică pentru sfințire, conform unei vechi tradiții păstrate în zonă.

Pentru oaspeții care vor să petreacă câteva zile de relaxare în Bistrița-Năsăud, proprietarii de pensiuni pregătesc de Paște un meniu special, cu ouă roșii, drob de miel, pască dulce și sărată, friptură de miel sau ciorbă de miel.

Bucovina

În Bucovina, operatorii din turism au oferte care includ șase zile petrecute în una din cele mai frumoase și pline de tradiții zone din România.

O pensiune din comuna Vama le oferă turiștilor care aleg să-și petreacă Paștele în Bucovina, un program deosebit, care include șase zile de cazare, cu pensiune completă, prețurile pornind de la cu 1.625 de lei de persoană și ajungând până la 5.000 pentru doi adulți și doi copii.

În cele șase zile petrecute la Vama, oaspeții vor fi învățați să încondeieze ouăle, să picteze pe sticlă icoane și vor fi răsfățați cu bucate tradiționale de casă, berbecuț la proțap, delicatese din miel, iar duminică, în ziua de Paște, se dă startul unui concurs de ciocnit ouă.

Nu lipsesc nici programele artistice cu dans și muzică, focul de tabără și concursul de karaoke.

Un han situat foarte aproape de mănăstirile Sucevița și Putna le oferă turiștilor, pentru 1.200 de lei/pachetul de persoană, patru zile deosebite în care pot vizita mai multe dintre mănăstirile din nordul Moldovei.

Oaspeții vor fi așteptați cu bucate alese, vor ajuta la pregătirea coșului cu bucate pentru a-l duce la sfințire, și după ce turiștii vor aduce Lumina sfântă în Noaptea de Înviere, vor fi așteptați cu o masă tradițională.

În ziua de Paști, proprietarii hanului le propun turiștilor să servească împreună prânzul îmbrăcați cu toții în costum popular bucovinean. Oferta include și o zi întreagă de vizitare a mănăstirilor din zona Bucovinei.

La o altă pensiune, situată aproape de mănăstirea Voroneț, pentru 1.400 de lei de persoană, turiștii pot petrece cinci zile cu demipensiune și masă festivă inclusă, pot participa la slujba de Înviere de la Mănăstirea Voroneț, vor fi învățați de meșterii populari să încondeieze ouă, iar în ziua de Paști vor fi poftiți să se spele cu apă înroșită de oul încondeiat „ca să fie sănătoși și rumeni în obraji tot anul”.

Pensiunea oferă în ultima zi de sejur și o cină câmpenească, cu grătare făcute lângă un foișor, vin și țuică fiartă, dulciuri bucovinene, distracție și voie bună.

Valea Prahovei

De sărbătorile pascale, în stațiunile de pe Valea Prahovei, pentru turiști sunt pregătite ateliere de încondeiat ouă sau de realizat felicitări. Oamenii vor învăța să prepare turta dulce și vor lua parte la spectacole de magie și la o vânătoare de ouă.

Pentru trei nopți de cazare, la un hotel de cinci stele, din Sinaia, turiștii plătesc 2.500 de lei. Pachetul include, pe lângă cazare, acces la Centrul SPA al hotelului, concert, masă tradițională în noaptea de Înviere și dejunul pascal. În plus, copiii vor avea cadouri surpriză aduse de Iepuraș.

La un hotel de trei stele din Sinaia, de Paști, trei nopți de cazare cu mic dejun inclus costă 1.240 lei, locul în camera dublă. Sejurul include primire tradițională cu ouă roșii, vin si cozonac în Noaptea de Înviere, un dejun pascal, cu meniu tradițional și program artistic. Turiștii vor participa și la o tombolă cu premii. Potrivit ofertei, copiii cu vârsta de până la 6 ani vor beneficia de gratuitate la cazare cu mic dejun, dar vor plăti 80 de lei pentru masă.

Mai ieftin este sejurul la o pensiune din Sinaia unde turiștii achită, pentru sejurul de Paști, 1.110 de lei pentru două persoane. Sunt incluse 3 nopți de cazare și micul dejun pascal.

În Bușteni, la un hotel de trei stele, oferta de Paști include 3 sau 4 nopți de cazare și costă de la 405 lei la 600 de lei, în funcție de durata pachetului și tipul de camera. Pachetul de servicii include, pe lângă cazare, mic dejun, gustarea tradițională din Noaptea de Înviere, dejun în ziua de Paști. Pe toata perioada sejurului, turiștii au parcare gratuită, internet wi-fi și acces la terenurile de sport.
Copiii cu vârstă până la 6 ani au gratuitate la micul dejun și la cazare, daca nu se solicita pat suplimentar, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani se achita jumătate din valoarea pachetului.

Litoralul românesc

Cei care doresc să petreacă o vacanță de Paști pe Litoral o pot face anul acesta pentru prețuri ce pleacă, în medie, de la 160 de lei / persoană, pentru o noapte de cazare, și pot trece de 2.500 de lei/ persoană pentru un sejur de trei nopți de cazare, în această perioadă fiind deschise în special unitățile de patru și cinci stele.

Pentru că Litoralul nu este o destinație aleasă de mulți turiști în perioada Sărbătorilor Pascale, puțini dintre hotelierii de pe litoral au pregătit oferte pentru minivacanța de Paști. Majoritatea unităților de cazare care au pregătit, totuși, pachete sunt în stațiunea Mamaia, dar se găsesc hoteluri și în Eforie, sau în stațiunile din sudul litoralului.

„În general oferta în perioada Sărbătorilor Pascale merge mai mult pe o componentă internă, adică petrecerea timpului liber în facilitățile pe care le oferă fiecare hotel, pentru că litoralul nu este o destinație tradițională de Paști. În această perioadă, românii aleg, dacă rămân în țară, destinațiile tradiționale, de genul Bucovina ori Maramureș, și nu vin în mod special pe litoral. Litoralul nu este, tradițional vorbind, pregătit. Nu avem atracții care să funcționeze pe perioada extrasezonului și, logic, nu prea sunt turiști”, spune unul dintre hotelierii de pe litoral.

Astfel, numai câteva unități hoteliere, cele mai multe aflându-se în Mamaia, au venit cu oferte pentru Sărbătorile Pascale. Aici, o noapte de cazare începe de la 168 de lei/ persoană la un hotel de patru stele și poate ajunge la aproximativ 2.500 de lei/ persoană pentru un sejur de trei nopți de cazare.

De asemenea, unele unități au pregătit și pachete, care includ trei ori patru nopți de cazare, în regim All inclusiv, la prețuri ce ajung și chiar depășesc 3.000 de lei/ camera dubla /pachet, pentru doi adulți.

Prețurile pot include cazare în cameră dublă cu mic dejun, cina în seara de Înviere, prânz tradițional de Paști, surpriza de la Iepuraș ori saună, turul centrului vechi al Constanței cu ghid, iar unii dintre hotelieri le-au pregătit turiștilor și excursii la mănăstirile din Dobrogea și programe artistice.

În Eforie, Nord și Sud, prețurile pleacă de la 90 de lei/noapte pentru camera dublă într-o vilă sau pensiune, pentru două persoane, și ajung până la 400 de lei/sejur, într-un hotel de trei stele, cu mic dejun și Masa Festiva de Paști.

În sudul litoralului au pregătit oferte pentru turiștii care vor să petreacă Paștele la mare, în general, hoteluri de 3 și 4 stele din Mangalia. Prețurile variază între 269 de lei/ persoană – pachetul de două nopți și pot urca până la 1.341 lei/sejur, într-un apartament cu balcon și vedere la mare, pentru doi adulți. Și aici pachetele includ, pe lângă masa festivă de Paști, micul dejun, acces gratuit la facilitățile unităților hoteliere și programe speciale pentru copii.

Turiștii pot vedea în această perioadă vestigiile istorice din municipiul și județul Constanța, precum monumentul de la Adamclisi sau cetatea Enisala, ori pot face vizite la mănăstirile din Dobrogea, printre care Mănăstirea și Grota „Sfântul Apostol Andrei”, locul unde Sfântul Apostol Andrei a adus, pentru prima oară, credința creștină pe pământ românesc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri