Situație incredibilă în Râmnicu Vâlcea. Cum au ajuns locatarii unui bloc să încalce legea doar trecând la pas prin parcare

Situație incredibilă în Râmnicu Vâlcea. Cum au ajuns locatarii unui bloc să încalce legea doar trecând la pas prin parcare
Publicat: 23/05/2017, 18:22

Potrivit reprezentanților Primăriei Râmnicu Vâlcea, problemele în ceea ce privește parcarea din fața a trei imobile de pe bulevardul nicolae Bălcescu au pornit în urmă cu trei ani când, în urma cererii făcute în baza HG 834/1991, SC SOCOM SA primea de la Consiliul Județean Vâlcea titlul de proprietate pentru suprafața cuprinsă între blocurile 225, 50 și 300, teren situat vizavi de Liceul Tehnologic „Oltchim”.

Pe această suprafață, societatea comercială solicita și obținea, în anul 2010, certificatul de urbanism în vederea elaborării unui Plan Urbanistic de Detalii (PUD) pentru construirea unei grădinițe cu program normal.

Doi ani mai târziu, Primăria municipiului aproba prin PUD-ul, impunând, conform legislației în domeniu, unele condiții printre care asigurarea locurilor de parcare conform funcțiunilor zonei și analiza circulației carosabile și pietonale pentru asigurarea deservirii clădirilor din zonă și accesul autospecialelor – PSI, SMURD, ambulanțe și altele. Pentru că se modifica categoria de folosință a terenului, solicitantul era, de asemenea, obligat să obțină acordul locatarilor blocurilor din zonă.

SC SOCOM SA nu a contestat în contencios administrativ această decizie a administrației locale, în schimb a atacat în instanță decizia Primăriei municipiului, solicitând despăgubiri pentru o pretinsă lipsă de folosință a terenului.

„Ca urmare, în data de 16 mai 2017, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dat soluția în Dosarul 4997/288/2015 referitor la reclamația SC SOCOM SA împotriva Primăriei municipiului și a asociațiilor de proprietari de la cele trei blocuri, obligând administrația locală să achite suma de 393.900 lei pentru lipsa de folosință a terenului pe ultimii 3 ani, la care se adaugă 26.440 lei cheltuieli de judecată. Soluția dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea mai obligă Primăria să scoată asfaltul din parcarea dintre blocuri, în caz contrar această lucrare poate fi executată de reclamantă, tot pe cheltuiala primăriei și a celor trei asociații de proprietari”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea, remis marți corespondentului MEDIAFAX.

Reprezentanții municipalității mai spun că instanța de judecată impune locatarilor din zonă să nu mai poată ieși din blocuri altfel decât călcând pe proprietatea privată a SC SOCOM SA, dar și că accesul mașinilor de intervenții într-o situație de urgență majoră este restricționat de încălcarea unei proprietăți private.

„În aceste condiții, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va demara imediat lucrările de scoatere a asfaltului dintre blocurile 225, 50 și 300, transformând astfel, pentru că așa a crezut de cuviință un magistrat, parcarea din zonă într-un loc viran. Totodată, vom delimita proprietatea privată a SC SOCOM SA de cea publică”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Hotărârea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea va fi atacată de municipalitate, la instanța superioară.

„În același timp, Primăria va ataca prin toate mijloacele legale această decizie, luată «la birou», fără nici cea mai mică legătură cu realitatea din teren, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze, într-un final, de condițiile decente oferite de o așezare urbană. Sperăm ca rațiunea să triumfe și să avem mai mult câștig de cauză la o instanță superioară”, mai spus reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult