Șeful PSD vrea anchetă penală în cazul NN. Planul lui Dragnea în cazul în care Parchetul nu se autosesizează

Șeful PSD vrea anchetă penală în cazul NN. Planul lui Dragnea în cazul în care Parchetul nu se autosesizează
Publicat: 13/04/2017, 08:40
Actualizat: 13/04/2017, 08:53

„Dacă Parchetul General nu se autosesizează – și nu am mari speranțe pentru că au alte preocupări – vom face și aici o comisie de anchetă parlamentară care să cheme pe toți cei implicați și să ne spună această companie (NN, n.r.) de unde a primit această informație (referitoare la naționalizarea sistemului de pensii private, n.r.). Nu putem lăsa lucrurile așa”, a spus Dragnea la Antena 3.

„O asemenea informație poate să ducă la prăbușirea unui sistem. Să nu creadă cineva că se poate glumi cu așa ceva, se poate introduce panică în România. Nu există o astfel de discuție nici măcar informală din punctul nostru de vedere”, a adăugat Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a cerut, miercuri, ca ASF, Guvernul și ministerul de Finanțe să acționeze „foarte dur” în cazul NN, pentru a da exemplu și pentru celelalte multinaționale „care fac zeci de miliarde în România, care își bat joc de români, de statul român”.

„Ceea ce a făcut această companie de asigurări (NN, n.r.) este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul și Ministerul de Finanțe trebuie să acționeze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac zeci de miliarde în România și care își bat joc de români și de statul român”, a spus Dragnea la Antena 3.

El a acuzat NN că și-a incitat clienții la proteste, fără a verifica în prealabil și fără a fi existat vreo informație oficială privind o eventuală decizie de naționalizare a sistemului de pensii private.

„Eu vreau să revin la această companie de asigurări. Deci nu ai niciun fel de informație oficială de la Guvern, nu suni la Guvern să verifici dacă așa ceva există în intenția Guvernului și începi să trimiți sute, mii de mail-uri incitând clienții băncii sau clienții asigurați la proteste. Așa ceva nu se poate”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus, totodată, că Guvernul României ar trebui să ceară explicații de la Ambasada Olandei, de la Guvernul Olandei și de la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut fondul de pensii NN în România legat de pensiile private.

„Eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la Guvernul Olandei și la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut această companie de asigurări în România. Poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză. În România nu este permis așa ceva. Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuție în Guvern, nici vreo discuție în coaliție sau Parlament despre așa ceva”, a spus Dragnea la Antena 3.

Fondul de pensii NN și-a anunțat, marți, clienții că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public privind o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le recomandă să se informeze despre contextul pieței.

Dragnea a spus, de asemenea, că scandalul privind pensiile private ar fi fost provocat de președintele ASF, Mișu Negrițoiu, precizând că în perioada următoare va fi declanșată procedura parlamentară de demitere a conducerii ASF.

„În ceea ce privește acest scandal, este pornit de la domnul Mișu Negrițoiu, președintele ASF, care știe că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF”, a acuzat Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat, miercuri, că PSD nu a intenționat și nu intenționează să naționalizeze sistemul de pensii private din România, el arătând că această știre este falsă, respectiv „fake news”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun