Șefa de promoție de la un liceu din Bihor, eliminată de la bacalaureat, caută înțelegere la președintele Klaus Iohannis. REACȚIA ministrului Educației

Șefa de promoție de la un liceu din Bihor, eliminată de la bacalaureat, caută înțelegere la președintele Klaus Iohannis. REACȚIA ministrului Educației
Publicat: 11/07/2015, 14:16

„Situația de la matematică nu o înțeleg, pur și simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare și-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenția, la final am predat lucrarea. Nu știu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care își dă examenul de Bacalaureat. Vroiam să merg la Timișoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani”, a mai spus eleva, citată de Adevărul.

Ministrul Educației spune însă că eliminarea fetei este justificată. „Am fost impresionat de acest caz. Am cerut corpului de control reanalizarea situației și am constatat că nu a fost un simplu accident. Fata a colaborat cu colegii din spate, din față, din lateral, ceea ce nu e permis. Din păcate, da, este justificata eliminarea fetei, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Eleva susține însă că elevilor eliminați nu li s-a dat nicio explicație și nu știu care este motivul pentru care au fost eliminați.

Am văzut că suntem eliminați dar nu știm de ce, nu ni s-au dat explicații, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video”, a afirmat șefa de promoție.

„Ce vină are Alexandra că a fost pusă strategic în bancă de către profesorii supraveghetori. A fost așezată în mijloc pentru ca restul elevilor să poată copia după ea. Fata și-a făcut lucrarea, și-a făcut ciorne, dar nu a comunicat nimic cu nimeni, nu a dat subiectele rezolvate celorlați. A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă. Era treaba ei să își supravegheze timp de trei ore ciornele și colegii?”, se întreabă tatăl elevei, Voicu Burtă, care dorește ca înregistrările de la examen să fie reanalizate și să fie sancționați doar cei care au copiat.

Părinții elevilor eliminați de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei au trimis joi, 9 iulie 2015, un memoriu la Ministerul Educației, la Guvern și chiar și la Președintele României, Klaus Iohannis. Aceștia cer să se facă dreptate pentru copii și să le fie puse la dispoziție înregistrările video pentru a putea vedea cine a copiat și cine nu, dar și reluarea examenului. Totodată, părinții sunt deciși să-și caute dreptatea și în instanță, așa că depus o plângere pentru abuz împotriva Inspectorului general Nicolae Avram și împotriva Comisiei de examen. În urma examenului de Bacalaureat 2015, la Ștei au fost eliminați 108 elevi, printre aceștia numărându-se și toată clasa a XII-a A, cea din care face parte și Alexandra Burtă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?