Sebastian Ghiță, amintiri din vacanțele cu familia Coldea în Seychelles, Toscana și Disneyland. Ziaristul Andronic recunoaște întâlnirea de pe aeroport

Publicat: 11/01/2017, 22:32
Actualizat: 08/06/2018, 02:19

UPDATE: Jurnalistul Dan Andronic, invocat de Sebastian Ghiță în ultima înregistrare în care susține că a mers în mai multe vacanțe în străinătate cu Florian Coldea, a confirmat că s-a întâlnit cu prim-adjunctul SRI în aeroportul din Istanbul, susținând că nu își amintește de Sebastian Ghiță.

„Mi-am amintit de întâlnirea cu generalul Coldea din Istanbul. Nu mai țineam minte perioada, știu că era după alegerile din 2008. Era o cursa Tarom. Confirm că am discutat pe aeroportul in Istanbul cu generalul Coldea. Nu îmi mai amintesc de Sebastian Ghiță, nu îl cunoșteam în acea perioadă. În rest, povestea cu schimbatul biletelor de avion nu o știu”, a declarat Dan Andronic la România TV.

În înregistratea difuzată miercuri, Sebastian Ghiță susține că a mers în mai multe vacanțe în străinatate cu Florian Coldea și familia acestuia, publicând o fotografie care ar fi fost realizată la Disneyland, în care apar mai multe persoane printre care și două femei, despre care deputatul susține că sunt soția lui și soția lui Florian Coldea. Soția lui Florian Coldea, Dorina Coldea, lucrează în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI).

„La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD și am hotărât să mergem într-o vacanță pe o insulă exotică. Am stat împreună, și se poate verifica ușor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întâmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile și îmi aduc aminte că-l rugam să-l ajute pe Victor Ponta să câștige președinția PSD iar Florian Coldea îmi zicea că Traian Băsescu nu îl vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine dar numai să nu ajungă Ponta la PSD. Dan Andronic de la Evenimentul Zilei poate să vă confime că ne-am intersectat la întoarcere pe aeroportul din Istanbul. Atunci a stat de vorbă la îmbarcarea în avion și cu mine și cu Florian Coldea. Coldea s-a speriat atunci de Andronic și, deși avea bilet la business, s-a mutat la economic. Îi era frică să nu afle Băsescu cu cine a fost în exercusie. Nu a fost singura vacanță petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu și cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda Dell’Amorosa. Iată și un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. (…) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanță și o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soția domnului Coldea”, a declarat Sebastian Ghiță în înregistrarea difuzată miercuri.

Sebastian Ghiță susține că președintele Klaus Iohannis este prizonierul Laurei Codruța Kovesi și al lui Florian Coldea, temându-se de dosarele care ar putea fi deschise pe numele lui Carmen Iohannis.

„I-am spus, totuși, la un moment dat, acum vreo trei ani, dacă nu mă înșel, domnului Coldea, că au trecut mulți ani de când conduce România și că nu mai văd lucrurile la fel de bine cum le vedeam la început. (…) I-am spus atunci că oamenii, românii, încet, încet o să-i considere și o să-i numească vinovați pentru dezastrul din ultimii zece ani pe Coldea și pe Kovesi. Rezultatul celor zece ani de frică și teroare a fost aducerea lui Iohannis la putere, împreună cu tehnocrații lui Cioloș veniți de la Buxelles. Iohannis este prizonierul lui Coldea și lui Kovesi, am prezentat aceste lucruri în Parlamentul României. Îi e frică de ce dosare îi pot face doamnei Carmen Iohannis acum și îi mai e frică președintelui Iohannis de ce i se va întâmpla după această perioadă de președinție. Amenințarea cu dosare penale planează chiar și asupra Președinției României. De zece ani, Florian Coldea și Codruța Kovesi conduc, fie Parchetul General și DNA-ul, în cazul doamnei Kovesi, fie SRI-ul, în cazul domnului Coldea. Se sprijină reciproc și anihilează orice amenințare la adresa lor. Astăzi, zilele acestea sfidează votul românilor. Acest lucru este imposibil de acceptat într-o democrație. Să se implice în jocul politic, să amenințe președintele unui partid, să blocheze numirea președintelui unui partid care a câștigat alegerile în funcția de prim-ministru, să exercite un terorism mediadic prin intermediul acoperiților, să tolereze influența ONG-urilor lui Soros în România și în politica românească, chestiunile acestea nu sunt de acceptat. Românii au votat, și vreau să le spun ceva, foștii mei prieteni buni Coldea și Kovesi, au votat împotriva voastră românii”, a mai spus fostul deputat.

Sebastian Ghiță a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de polițiștii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, polițiștii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h și că un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști. Ulterior, mașina în care se afla Sebastian Ghiță a fost găsită la locuința sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Pe numele lui Sebastian Ghiță a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată