Școlile și grădinițele, închise vineri în 14 județe și în Capitală. Lista completă a zonelor în care elevii vor sta acasă

Școlile și grădinițele, închise vineri în 14 județe și în Capitală. Lista completă a zonelor în care elevii vor sta acasă
Publicat: 22/03/2018, 13:07
Actualizat: 25/03/2019, 19:34

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile școlare din județ în ziua de vineri, cu recuperarea ulterioară a materiei.

Grădinițele cu program prelungit vor asigura permanența pentru a da posibilitatea primirii preșcolarilor, la solicitarea părinților, informează ISJ Dolj.

În județul Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile școlare din județ pentru ziua de joi.

Ieri, în urma avertizărilor meteorologice de cod portocaliu emise, miercuri, de ANM, Inspectoratele Școlare Județene din Ilfov, Olt și Călărași au decis supendarea cursurilor în grădinițe, școli și licee, vineri, pe 22 martie. Aceeași hotărâre a luat și IȘJ Ialomița, cu excepția grădinițelor cu program prelungit.

Marți, în urma comandamentului de iarnă, primarul general, Gabriela Firea, a hotărăt închiderea școlilor pentru ziua de vineri.

„În urma discuțiilor avute cu reprezentanții ANM, care ne-au anunțat că vremea se va înrăutăți semnificativ și că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica și ninsoarea va fi mai abundentă, am decis ca, pentru siguranța copiilor noștri, cursurile în unitățile de învățământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorința de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, a transmis, marți, Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 județe și București.

Începând de miercuri, de la ora 14.00 și până joi la ora 15.00, va fi în vigoare o atenționate meteo de polei și ninsori. Vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării, anunță ANM.

În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare

În intervalul 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15, este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare abundentă strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută, valabilă pentru 14 județe și Capitala.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Totodată, în interval 22 martie, ora 15 și 23 martie, ora 20, va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte