Românii „Most Wanted” de pe site-ul Europol. Primii patru cei mai căutați infractori sunt originari din țara noastră

Românii „Most Wanted de pe site-ul Europol. Primii patru cei mai căutați infractori sunt originari din țara noastră
Publicat: 23/09/2017, 09:22
Actualizat: 26/03/2019, 03:36

Fie că au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni de înșelăciune, constituire a unui grup infracțional, fie că sunt urmăriți pentru fapte penale, cei patru români deschid lista celor mai căutate persoane de către Europol.

Ordinea în care ei apar în această listă este dată de momentul în care au fost dați în urmărire internațională, criteriul principal nefiind gravitatea faptei pe care au săvârșit-o.

Primul pe listă este Gregorian Bivolaru, ale cărui nume și fotografie au fost publicate pe site-ul instituției în cursul zilei de vineri. Liderul MISA este căutat pentru că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de trafic de persoane și abuz sexual. Conform site-ului, aceste infracțiuni ar fi fost înfăptuite în Franța sau Finlanda, începând din 2006 până în 2013.

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său. El nu a fost găsit la domiciliul din județul Sibiu și se pare că ar fi plecat din țară în ziua care a urmat eliberării din Penitenciarul Bistrița. Se pare că, în prezent, liderul MISA se află în Suedia.

De altfel, numele lui Gregorian Bivolaru s-a mai aflat pe lista Europol, înainte să fie prins în Franța și predat autorităților din România.

Imediat după Bivolaru se află interlopul ieșean Gheorghe Clapon. El este căutat de autorități după ce a fost condamnat la nouă ani și cinci luni de închisoare pentru uz de fals și spălare de bani. Clapon a dispărut imediat după ce magistrații au anunțat sentința în cazul său, în luna aprilie.

Ieșeanul a fost condamnat după ce a reușit să dea un tun de peste 1,2 milioane de euro. El, alături de alți complici, au păcălit reprezentanții unor firme din București și Germania. Ei au semnat contracte de intermediere și vânzare-cumpărare a unor utilaje industriale care ar fi trebuit să fie aduse din Ucraina. Interlopul le-a arătat reprezentanților firmelor utilaje care arătau exact precum cele din documente, însă ele aprțineau altcuiva.

Lista Europol este continuată cu fratele lui Omar Hayssam. Omar Mukhles, condamnat pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, se află pe lista „Most Wanted”, întrucât a dispărut după condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de terorism.

„În perioada 23 — 30 iunie 2006, a planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a unui cetățean, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a celor trei jurnaliști români, în Irak”, se arăta într-un comunicat al IGPR, de la jumătatea anului 2016.

Lista este completată de Ionel Silvestru, un român căutat pentru că a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane. El este dat în urmărire internațională de mai bine de șase ani.

Între 2004 și 2010, fugarul a racolat zeci de fete, multe dintre ele minore, pe care mai apoi le-a trimis în cluburi din Spania și Marea Britanie, unde le-a obligat să se prostitueze, au declarat reprezentanți ai Poliției Române pentru MEDIAFAX. Victimele erau racolate din zona orașelor Hârlău și Măcin, de pe urma lor reușind să obțină beneficii de peste jumătate de milion de euro, au mai precizat sursele citate.

Cei patru români completează lista celor 65 de persoane căutate internațional, aceștia fiind atât condamnați, cât și suspectați că ar fi comise infracțiuni grave sau acte de terorism în Europa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât