no author
Simona TUDORACHE
200 vizualizări 17 mar 2017

Cadourile destinate femeilor s-au vândut cel mai bine în intervalul 10 februarie – 10 martie, fashion-ul poziţionându-se pe prima poziţie în topul industriilor care au generat cele mai multe livrări în perioada de referinţă. De asemenea, topul este completat de produsele electronice, cele din zona de cosmetice, accesorii home & deco, dar şi jucării.

„Vârful de comenzi din e-commerce-ul românesc a fost principalul motor de creştere al business-ului DPD primăvara aceasta, generând un plus de aproape o treime al coletelor expediate. Prin comparaţie, în decembrie 2016 - ianuarie 2017, o altă perioadă tradiţional aglomerată pentru curieri, am raportat o creştere de 25% a volumelor de livrări”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

În ceea ce priveşte topul zonelor din România cu cele mai multe expedieri naţionale, în perioada analizată, acesta este dominat de Bucureşti-Ilfov, cu 27% din total, urmat de judeţul Cluj, cu 5% din volume. Timişoara a generat circa 4,8% din livrările naţionale DPD, iar Constanţa şi Iaşi au înregistrat ponderi de 4,2%, respectiv 3,8% din numărul total al coletelor expediate de români.

De asemenea, datele companiei arată că în Bucureşti şi Ilfov s-au primit cele mai multe pachete, circa 26,2% din total, urmate de Cluj, cu 5%, Timişoara, cu aproape 4,5% din colete, Constanţa şi Iaşi, cu 4%, respectiv aproape 4%.

De asemenea, luna decembrie a anului trecut a reprezentat o altă perioadă de vârf pentru serviciile de curierat din România. Astfel că, volumele coletelor livrate în cea mai aglomerată perioadă a anului 2016 au înregistrat o creştere de aproximativ 25%, comparativ cu acelaşi interval de timp din 2015.

În vârf de sezon de iarnă, compania a livrat aproximativ 8,5 milioane de colete în ţară, circa 8.000 de colete din România în străinătate, iar din străinătate către România au fost efectuate 42.000 de livrări, 7 decembrie fiind cea mai aglomerată zi pentru curieri.

Topul zonelor din România din care s-au expediat cele mai multe colete în ţară, în preajma sărbătorilor de iarnă din 2016, este similar cu cel din intervalul 10 februarie – 10 martie. Astfel că, bucureştenii şi ilfovenii au trimis cele mai multe pachete, urmaţi în top de clujeni, timişoreni, constănţeni şi ieşeni.

 

Citește și: