Reacție dură a unui profesor din Consiliul care l-a lăsat fără doctorat pe Tobă: „Nu-i ajunge că a plagiat, mai face și plângeri penale. Se joacă cu focul”

Reacție dură a unui profesor din Consiliul care l-a lăsat fără doctorat pe Tobă: „Nu-i ajunge că a plagiat, mai face și plângeri penale. Se joacă cu focul
Publicat: 07/12/2016, 12:02
Actualizat: 07/12/2016, 13:53

„Dacă este așa și voi fi citat, voi face plângere pentru denunț calomnios. Ce am făcut noi este perfect legal. Avem temei legal. Potrivit ordinului de ministru, președintele consiliului general poate numi orice comisie de lucru, în funcție de necesități. Este text expres care oferă bază perfect legală. Avem aici anexa 1 din Ordinul ministrului nr. 3482 din 2016. La capitolul 3 întâlnim atribuțiile și competențele CNATDCU, aveți art. 13 alin 1 unde se notează că președintele are următoarele atribuții: punctul e- președintele poate înființa comisii de lucru, pe durată determinată, care pot include membri CNATDCU sau experți externi. Pe baza acestui text s-a votat numirea unei comisii de lucru. Este o chestiune perfect legală. Plângerea este de-a dreptul fantezistă iar domnul Tobă dacă vrea să se joace cu focul, să se joace cu focul”, a declarat, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, Dan Mircea Bob, președintele Comisiei de Științe Juridice din CNATDCU.

La jumătatea lunii octombrie, Petre Tobă a depus plângere penală la Parchetul General împotriva membrilor Consiliului General al Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) care au votat constituirea ultimei comisii tehnice în cazul analizei doctoratului său, dar și a membrilor acesteia din urmă. Procurorii Parchetului General au început deja urmărirea penală în dosarul constituit, pentru presupuse fapte de abuz în serviciu.

„Nu ajunge că a plagiat, a și formulat plângere penală. Nu ne jucăm cu justiția aici. Noi ne chinuim aici să verificăm, să stabilim dacă s-a plagiat sau nu, și dânsul face și plângere. Regulamentul de organizare și funcționare al CNATDCU este clar. Este o chestiune atât de banală, mă mir ca domnul Tobă se pretează la așa ceva. Totuși, nu avem nimic de făcut?! Ne plictisim?! Plângerea este neîntemeiată, există temei perfect legal pentru ca altfel nu am fi indrăznit să luăm o astfel de decizie”, a mai spus Dan Mircea Bob.

Viorel Barbu, fost președinte CNATDCU, spune că va merge la audieri dacă va fi chemat. „Nu am niciun punct de vedere. Nici nu știam, acum aflu de la dumneavoastră. Eu nu mai sunt în CNATDCU, sunt plecat din țară de două luni. Când am să fiu chemat la parchet, o să mă prezint”, a afirmat Viorel Barbu.

Surse judiciare au precizat pentru agenția MEDIAFAX că Petre Tobă a fost chemat și audiat deja la sediului Parchetului General, în perioada următoare urmând să fie audiați și cei din Consiliul General și comisia tehnică.

Conducerea Parchetul General, instituție care a deschis urmărirea penală în acest dosar, a fost implicată la rândul său într-un scandal de plagiat. Bogdan Licu, fost procuror general interimar și fost procuror general adjunct, a fost acuzat de plagiat, iar în luna martie a cerut să îi fie retras titlul de doctor, deși spunea că acuzațiile nu sunt reale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...