Profesor la Harvard: Unul dintre cei mai buni studenți pe care l-am avut a fost un puști din România

Publicat: 19/07/2017, 13:47
Actualizat: 26/03/2019, 05:39

„Dacă vrei ca România să obțină un loc fruntaș nu numai în Europa, ci în toată lumea, iar România are o incredibilă resursă umană, trebuie să investești în educație. Trebuie să le dai tinerilor șansa de a-și găsi potențialul. De foarte mult timp, cred că nu există ceva ce mintea și spiritual uman nu pot face.(…) Am avut la Harvard studenți români care au excelat pe domeniile lor, dar nu este vorba doar despre sistemul de educație, ci și de individul care vrea să facă bine. Sfatul meu este că nu poți investi niciodată suficient în educație”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Steve Jarding, profesor de politici publice la Harvard University.

Aflat în România, unde predă cursanților din cadrul programului Aspire Academy, Steve Jarding a oferit câteva sfaturi cu privire la îmbunătățirea sistemului educațional de la noi din țară.

„Cred că există mult talent în această țară, în special în rândul tinerilor, care, probabil nu au fost apreciați suficient. Dar, haideți, să aducem împreună toate aceste minți luminate și să le oferim programe cu care ei pot construi, cum ar fi tehnici de leadership, tehnici de comunicare, orice ar fi, să încercăm să le deschidem niște uși și să le oferim oportunitatea de a ajunge la întregul lor potențial. Românii ar trebui să fie foarte mândri de ceea ce acest grup reușește să facă. Le spun tot timpul că viitorul conducător în România sau în întrega lume ar putea fi chiar în această sală de curs. Iubesc scopurile voastre, inspirația voastră și faptul că voi conștientizați responsabilitatea față de societate și față de țară”, a explicat profesorul Steve Jarding.

De mai bine de cinci ani, profesorul vine în România să le vorbească tinerilor cursanți de la Aspire Academy despre rolul leadershipului, iar la sesiunile sale aduce atmosfera care se regăsește la cursurile pe care le predă la Harvard University.

„Educația este fundația pe care societatea trebuie să existe, iar programele ca Aspire le spun oamenilor să nu creadă că este ceva ce ei nu pot face. Am mulți cursanți aici, care mă întreabă dacă au șanse să intre la Harvard, iar eu le spun că sigur pot reuși și știu că pot intra la una dintre cele mai prestigioase universități. Unul dintre cei mai buni studenți pe care l-am avut la Harvard, în 15 ani, a fost un puști din România. Un tânăr incredibil de talentat, inteligent, educat, era un pachet complet al cuiva care ar putea să devină lider mondial. Câteodată trebuie să îi împingi pe copii și să le spui să nu se subestimeze. Pentru că ești atât de bun pe cât vrei să fii”, a adăugat profesorul de la Harvard.

Steve Jarding a mărturisit că toți cursanții de la Aspire Academy îi amintesc de studenții pe care îi are la Harvard, spunând că cel mai important este să le oferi tinerilor încrederea că pot reuși orice își propun, trebuie doar să știi să le oferi instrumentele necesare dezvoltării.

Steven Jarding a primit, în iunie 2016, premiul „profesorul anului” la Școala Harvard Kennedy, fiind recunoscut ca expert în managementul campaniilor și în strategiile politice. A lucrat ca senior strateg și manager de campanie pentru diverși reprezentanți din SUA, iar în 1996, revista Roll Call l-a numit „unul dintre cei mai influenți 50 de oameni politici din Washington”. Steve Jarding, de asemenea, predă anual la Școala de Afaceri IESE din Madrid, Spania și a consultat și a condus campanii politice în Europa, Asia și America de Sud.

Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a șaptea ediție, iar cursurile se vor încheia sâmbătă, 22 iulie.

Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanților acces la informații esențiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri și profesori internaționali de renume. Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business și leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford și Georgetown. În prezent, absolvenții Aspire studiază și muncesc în peste 37 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
"L-au apucat dureri crunte" - Pacient din Timișoara cu cancer, mort după o operație REUȘITĂ
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Apare o nouă taxă. Turiștii români, direct vizați
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult