Procurorii cer pedepse mai mari pentru Dan Voiculescu și Sorin Alexandrescu, în dosarul „Antena Group-RCS&RDS”

Procurorii cer pedepse mai mari pentru Dan Voiculescu și Sorin Alexandrescu, în dosarul Antena Group-RCS&RDS
Publicat: 24/06/2017, 08:50
Actualizat: 25/03/2019, 21:08

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit să se pronunțe în dosarul „Antena Group-RCS&RDS” pe data de 28 iunie, termenul de vineri fiind ultimul de judecată, în care procurorii au cerut pedepse mai mari pentru inculpați, iar aceștia au cerut achitarea, în ultimul cuvânt.

Decizia instanței supreme va fi definitivă.

Sorin Alexandrescu a susținut că este victima unei înscenări.

„Nu l-am șantajat pe Ioan Bendei și nu am intenționat să fac asta. Am inițiat o anchetă jurnalistică în mod justificat, situația este confirmată de dosarul DNA. Acesta a fost unicul motiv pentru care i-am solicitat întâlnirea. Este o obligația a mass mediei ca orice informație să fie verificată înainte de a fi prezentată. Am acceptat solicitărilor lui Ioan Bendei cu scopul acestei anchete jurnalistice. Nu m-am gândit că aceste discuții îl vor speria pe Ioan Bendei. Mi-a precizat că acea operațiune este legală. Acea anchetă nu se referea la dânsul. După data de 9 mai, momentul în care demersul nostru jurnalistic a devenit public, nu am mai luat legătura cu Bendei. (…) Astăzi am același sentiment pe care l-am avut acum patru ani de zile și respectiv că sunt victima unei înscenări. Acum 4 ani, când așteptam să întru în sala de judecată aceeași persoană mi-a spus de 20 de ori: spune-mi tot ce știi despre Dan și Camelia Voiculescu”, a declarat Sorin Alexandrescu, în ultimul cuvânt în fața magistraților.

Pe de altă parte, Camelia Voiculescu a susținut că procurorii vor să ajungă la tatăl ei.

„Tot la tata vor să ajungă și o pot face numai prin noi. Ar fi incorect ca Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut. După părerea mea, Bendei a recunoscut că l-a provocat. El nu a avut curajul să vină măcar o singură dată să spună în fața dumneavoastră cât a suferit, probabil v-ați fi dat seama cât mințea. Nu am discutat niciodată cu Sorin despre întâlnirile cu Bendei”, a declarat Camelia Voiculescu.

„Nu am avut intenția de a îi face rău domnului Bendei. Nu puteam să fiu suspicios atunci când un avocat îmi prezenta un document, să mă gândesc că în spatele lui ar fi un interes. Voiculeștii nu m-au informat de demersurile lui Sorin Alexandrescu. Nu aveau de ce să împărtășească acest secret uriaș unui angajat. Nici măcar nu eram un angajat preferat”, a declarat și George Matiescu, fostul șef al Intact Publishing.

Procurorii au solicitat, la ultimul termen al procesului „Antena Group-RCS&RDS” desfășurat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pedepse mai mari pentru inculpați. Astfel, DNA a cerut o pedeapsă între mediu și maximum, adică 9 ani și 4 luni, cu executare, pentru fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, acuzat de șantaj. Procurorii au cerut instanței să aibă în vedere numărul mare de acte materiale, faptul că Sorin Alexandrescu a săvârșit fapta printr-un trust de presă, valoarea foarte mare, dar și conduita inculpatului, respectiv faptul că a negat fapta de care e acuzat. În primă instanță, magistrații Curții de Apel București au decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani și șase luni de detenție.

Pentru Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la șantaj, procurorii au cerut, vineri, o pedeapsă cu executare orientată spre mediu, cu înlăturarea circumstanțelor atenuante, având în vedere că a încercat să influențeze martorii. În primă instanță, Camelia Voiculescu a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

În ceea ce-l privește pe Dan Voiculescu, DNA a solicitat o pedeapsă orientată spre mediu, respectiv între 7 și 12 ani. În primă instanță, judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la șantaj.

Totodată, pentru Antena Group SA, a fost solicitată majorarea amenzii penale la 500.000 de lei.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop. Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Faptele de corupție cu care ar fi fost amenințat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări față de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS și alte persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată