Primăria Capitalei propune acordarea de ajutoare pentru familiile monoparentale. Ce sumă ar putea primi un părinte care își crește singur copilul

Primăria Capitalei propune acordarea de ajutoare pentru familiile monoparentale. Ce sumă ar putea primi un părinte care își crește singur copilul
Publicat: 26/10/2017, 12:58
Actualizat: 25/03/2019, 21:52

Potrivit proiectului, semnat de primarul general Gabriela Firea, pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 de lei inclusiv, ajutorul ar putea fi în cuantum de: 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii și 1.200 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți.

Totodată, proiectul mai prevede acordarea unui ajutor social comunitar lunar pentru familia monoparentală al cărei venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 201-530 lei, după cum urmează: 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii și 800 de lei pentru familia cu patru copii sau mai mulți.

„Sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, (…) Beneficiarii prezentului proiect sunt familiile cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a Municipiului București, formate din persoană singură și copii în vârstă de până la 18 ani, aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu aceasta. Prin persoană singură se înțelege persoana care se află în una dintre următoarele situații: este necăsătorită, este văduvă, este divorțată, al cărei soț/soție este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; al cărei soț/soție este arestat/arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor”, se arată în proiectul de pe ordinea de zi a CGMB.

De la începulul anului, Primăria Capitalei a acordat mai multe tipuri de ajutoare. Astfel, unul dintre acestea constă într-un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare copil născut începând cu data de 26 iunie 2017. Pentru obținerea stimulentului trebuie ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau resedința pe raza municipiului București, iar nașterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate publică sau privată din Capital. Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data nașterii copilului.

După 29 mai, și cuplurile care se căsătoresc primesc un stimulent din partea Municipalității, în cuantum de 1.500 de lei. Pentru a primi ajutorul financiar, familiile trebuie să îndeplinească mai multe condiții cumulativ. Astfel, cel puțin unul dintre soți trebuie să se afle la prima căsătorie, cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului București și cel puțin unul dintre soți să aibă vârstă cuprinsă între 18-35 ani.

Suma de 500 de lei este acordată, lunar, de Primăria Capitalei, și persoanelor cu handicap. Condiția pentru a beneficia de acest ajutor este ca persoana respectivă să aibă domiciliul sau reședința în Capitală, certificatul de încadrare în grad de handicap să fie emis de către una dintre Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor Capitalei, iar beneficiarul să aibă plătite toate taxele către bugetul de stat.

În luna iulie, Consiliului General al Capitalei a decis ca Primăria să acorde un ajutor financiar lunar pentru copiii cu handicap care au domiciliul în București, în cuantum de 1.000 de lei, lunar.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA