Planul Primăriei Capitalei pentru Snagov, contestat de consilierii PNL. Totul a pornit de la o recomandare a Gabrielei Szabo

Planul Primăriei Capitalei pentru Snagov, contestat de consilierii PNL. Totul a pornit de la o recomandare a Gabrielei Szabo
Publicat: 17/04/2018, 22:47
Actualizat: 17/04/2018, 22:48

PMB vrea să finanțeze, din bugetul propriu, construirea unei baze sportive și reabilitarea unui liceu în comuna Snagov, urmând ca această localitate să pună la dispoziție terenul pentru baza sportivă.

„În contextul economic actual, este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă în dauna timpului alocat acivităților școlare și a activităților sportive. Astfel, apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii educaționale și de agrement tot mai diversificate și la standarde conforme, standarde ce de multe ori nu sunt îndeplinite”, argumentează Primăria Snagov necesitatea unui acord de asociere între București și Snagov în privința acestor investiții.

Potrivit proiectului de asociere, care se găsește pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi, reprezentanții primăriei spun că imobilul în care funcționează Liceul Mihail Kogălniceanu din localitate este deteriorat.

„Liceul Toretic Mihail Kogălniceanu din Snagov cuprinde clădirea principală, internatul și sala de sport. În urma expertizelor afectuate asupra imobilului s-a constatat faptul că aceste construcții reprezintă un risc seismic ridicat, concluzia experților fiind aceea că există posibilitatea prăbușirii acestor construcții în orice moment”, se arată în proiectul de asociere.

Consilierii din opoziție nu sunt însă de acord cu acest proiect, motivând că prioritare sunt școlile din București.

„În primul rând, nu este legal să se facă astfel de investiții. Apoi, mi se pare normal ca proritare se fie unitățile de învățământ din București, unde se învață în trei schimburi pentru că nu sunt spații. Nu este normal ca primăria să investească în ale localități”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Deaconescu, consiler PNL.

Potrivit unui comunicat remis marți de PMB, proiectul ar fi unul util pentru Clubul Sportiv Municipal București.

„Așa cum explică foarte clar directorul CSM, fosta campioană mondială Gabriela Szabo, în adresa atașată proiectului de hotărâre: «la Clubul Sportiv Municipal București nu există nici o bază de pregătire, centru de cazare și masă pentru sportive», și având în vedere «necesitatea pregătirii juniorilor și copiilor legitimați la clubul nostru, vă adresăm rugămintea de a identifica soluții de luare în administrare la nivelul primăriei generale a unui complex de imobile, cu dotările specifice, în București sau în zonele limitrofe»”, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit sursei citate, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispoziția Primăriei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifuncțional, destinat cantonamentelor, activităților indoor și outdoor, care va cuprinde săli de sport cu toate facilitățile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de înot, zone de recuperare sportivă, saune, săli de kinetoterapie, precum și spații de cazare a sportivilor și cantină.

„În schimbul terenului oferit de către Primăria Snagov, Municipalitatea va reabilita și liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de învățământ care, în prezent, se află în pericol de prăbușire. Liceul modernizat va avea de asemenea profil sportiv, și va fi destinat atât copiilor din Snagov, cât și sportivilor bucureșteni. Subliniem faptul că numeroase cluburi sportive din București au bazele de antrenament în afara Capitalei (din care amintim doar Steaua și Dinamo la Săftica sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul că, fiind în afara orașului, oferă toate condițiile necesare organizării cantonamentelor sau sesiunilor de pregătiri sportive intense” se mai arată în comunicatul PMB.

Reprezentanții Municipalității îl acuză, din nou, pe șeful PNL București, Cristian Bușoi, că ar bloca proiectele Capitalei.

„Deși au avut mulți ani majoritate în Consiliul General, reprezentanții opoziției, coordonați de domnul europarlamentar Bușoi, care s-a făcut remarcat prin blocarea tuturor proiectelor benefice pentru Capitală, nu cunosc sau ignoră cu bună știință anumite probleme la care, în prezent, după ani de tergiversări, se caută rezolvări reale”, se mai arată în

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală