no author
Andreea Traicu
253 vizualizări 28 iul 2017

"Este un deficit foarte mare. Dacă mergem la numărul de militari şi personal civil de care are armata nevoie în vreme de pace, dacă ţinem cont de încadrarea pe funcţii, în armată avem un deficit important pe zona ofiţerilor, subofiţerilor şi maiştrilor militari. Stăm mai bine cu încadrarea pe zona soldaţilor şi gradaţilor profesionişti şi pe zona personalului civil din structurile militare. Cifrele nu vreau să le fac publice", a spus Ţuţuianu.

Totodată, ministrul Apărării Naţionale a precizat că algoritmul de calcul al pensiilor militare trebuie să rămână acelaşi, precizând că nu vor fi bani în minus la pensiile militare.

"Există o anumită nelinişte în armata română şi în toate structurile de securitate. Am discutat cu domnul Dragnea săptămâna trecută, am discutat şi cu doamna Olguţa Vasilescu, am discutat cu primul ministru. Cu toţii am căzut de acord că algoritmul de calcul al pensiilor militare trebuie să rămână acelaşi. Dacă vor fi nişte modificări, nu vor afecta şi nu sunt de natură să determine pe cei care ocupă astăzi funcţii în armata română să se pensioneze anticipat pentru a prinde condiţii mai favorabile. Din păcate, există şi o anume zvonistică legată de adoptarea unor ordonanţe de urgenţă.Nu este adevărat. (..) Doamna Olguţa Vasilescu a spus foarte clar că la momentul acesta, la nivelul ministerului, se fac analize cu privire la sistemul general de pensii", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă vor fi bani în minus, ministrul a răspuns : "În niciun caz pentru cei care sunt în sistemul pensiilor militare de stat. Şi, ca principiu, nu a existat şi nu există nicio intenţie a Partidului Social Democrat de a tăia din veniturile oamenilor".

 

--

Citește și: