Piromanul din București, arestat preventiv . Cine este bărbatul care a incendiat opt mașini. UPDATE

Piromanul din București, arestat preventiv . Cine este bărbatul care a incendiat opt mașini. UPDATE
Publicat: 07/04/2018, 16:02

UPDATE 15:47: Bărbatul acuzat că a incendiat, în urmă cu o săptămână, opt mașini, în București, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit Poliției Capitalei. Polițiștii susțin că acesta și-a recunoscut faptele, nefiind o legătură între el și proprietarii autoturismelor. Pentru depistarea lui, au fost vizionate peste 300 de ore de imagini.

„La această acțiune au participat 40 de polițiști judiciari de la Sectorul 1 și toti polițiștii de ordine publică din Poliția Capitalei, căroroa le-au fost transmise toate datele în legătură cu autorul acestor fapte. Nu au fost stabilite toate argumentele pentru care el a incendiat aceste autoturisme. A fost destul de ambiguu în exprimare și nu există o legătură între el și proprietarii mașinilor incendiate. Si-a recunoscut toate faptele. Nu a mai săvârșit în trecut astfel de fapte. În decursul celor 6 zile polițiștii au vizionat peste 300 de ore de imagini. Au fost audiate peste 30 de persoane și au fost conduse la secție mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracțiuni. Am beneficiat de ajutorul unor martori care l-au văzut pe autor înainte și după comiterea faptelor”, a declarat șeful Poliției Sector 1,comisar șef Ionuț Dana

Bărbatul are 45 de ani și este din București. Acesta a fost reținut și urmează să fie propus spre arestare preventivă.

„Este șofer profesionist, are permisul suspendat. A fost depistat în trafic cu un autoturism cu numere expirate și are dosar penal. Are copii, nu e căsătorit, probabil și de aici a degenerat tot comportamentul lui și s-a ajuns la aceste incendieri. E un caz dificil, nu am mai avut astfel de cazur. Nu putem spune că e un piroman așa cum e el cunoscut în cazuistica noastră. În aceste zile, cetățenii din București nu au fost în pericol. Noi ne-am luat măsuri suplimentare în anumite zone, astfel încât să nu se mai producă astfel de evenimente. Prezintă anumite tulburări de comportament. Credem că este un caz izolat”, a mai precizat Ionuț Dana.

Bărbatul a fost prins la o săptămână de la incendierea autoturismelor. În acest interval, Poliția Capitalei a cerut sprijinul populației pentru identificarea suspectului.

Poliția Capitalei a cerut, după cinci zile, sprijinul populației pentru identificarea principalului suspect, furnizând imagini cu acesta. Bărbatul este acuzat de distrugere calificată prin incendiere.

Șeful Poliției Sector 1, comisar șef Ionuț Dana, a declarat, joi, că a durat atât de mult pentru ca imaginile să fie date publicității pentru că au fost vizualizate imagini de pe aproximativ 200 de camere de supraveghere.

„A durat 5 zile până cand noi am considerat că este necesar să publicam imaginile deoarece am selectat cele mai multe imagini care prezintă trăsaturile și fizionomia bărbatului cât și celelalte elemente de vestimentație. Au fost audiați si martori care au intrat în contact cu acest bărbat. A fost necesar să vizionăm imagini ridicate de la aproximativ 200 de camere de supraveghere. În paralel cu vizionarea imaginilor, colegii mei de la Sectorul 1 au efectuat foarte multe investigații, nu doar în zona comiterii incendiilor, ci în toata zona Sectorului 1 unde credem noi că această persoană, bărbat, s-a deplasat atât înainte cât și după comiterea faptei”, a declarat comisar-șef Ionuț Dana, șeful Poliției Sector 1.

Cele trei incendii s-au produs sâmbătă seară, pe 31 martie, în mai puțin de o oră, fiind afectate în total opt mașini. Primul incendiu a fost anunțat la 112 sâmbătă, în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde pompierii au găsit trei mașini care ardeau, un al patrulea autoturism fiind doar afectat de căldura degajată. Imediat, a fost anunțat un incendiu similar în strada Petru Rareș, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporție destul de mare. O a doua mașină parcată pe această stradă era afectată în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două mașini care ardeau cu flacară, pe o suprafață de peste 80% din caroserie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri