Orașul din România unde s-a cheltuit o jumătate de milion de euro pentru un adăpost de lux pentru maimuțe, animale care însă NU există la Grădina ZOO din localitate

Orașul din România unde s-a cheltuit o jumătate de milion de euro pentru un adăpost de lux pentru maimuțe, animale care însă NU există la Grădina ZOO din localitate
Publicat: 18/03/2018, 12:05
Actualizat: 19/03/2018, 13:08

Spațiul care a costat jumătate de milion de euro are un pavilion central, cu zonă de vizitare, parter și etaj, dar și patru locuri de joacă în aer liber pentru maimuțe. În total, o suprafață de 800 metri pătrați care ar fi trebuit să găzduiască 20 de maimuțe.

Administratorii Grădinii Zoologice gălățene spun că spațiul nu este adecvat deoarece proiectul de construire a cuștilor nu a cuprins o lungă serie de lucrări care costă aproximativ 100.000 de euro.

„Trebuie făcute zone de demarcație cu panouri și pereți între îngrijitori și animale, acum nu există așa ceva, maimuțele ar putea evada. Este nevoie și de zone de separație între masculi și femele gestante, între animalele violente, trebuie să tragem apă în fiecare adăpost în parte, trebuie să schimbăm plasa de la gardul exterior. De asemenea, trebuie să înlocuim gratiile de la geamuri, în prezent gratiile nu mai sunt recomandate, în plus animalele pot arunca lucruri și răni vizitatori. La interior avem nevoie de frânghii speciale, de rampe, de noi zone de hrănire și de odihnă. Noi estimăm că totul va costa cel mult 100.000 de euro”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați, Mădălin Șerban.

Administratorul Parcului Zoo este Consiliul Județean Galați, iar reprezentanții instituției caută soluții pentru a rezolva problema maimuțelor.

„În momentul modernizării Grădinii Zoologice care s-a făcut de vechea administrație, fondurile eligibile erau doar pentru extinderea spațiilor, nu și pentru partea de amenajare. S-au căutat soluții, au fost discuții cu alte grădini zoologice din Europa, cu organizații de profil, cu specialiști în fonduri europene. Acum se analizează varianta ca la rectificarea bugetară din vară sau în bugetul de anul viitor să fie prevăzută suma pentru adăpostul maimuțelor de la Zoo Galați”, au spus reprezentanții Biroului de Presă al CJ Galați.

Anul trecut, Parcul Zoo din Galați a avut încasări din bilete în valoare de 150.000 de lei. Acestea ar putea crește foarte mult, spun administratorii parcului, dacă la Zoo vor fi aduse și maimuțe. Culmea, aducerea maimuțelor la Galați nu presupune cheltuieli deoarece o grădină zoologică din Olanda a anunțat că oferă, cu titlu gratuit, animalele și consultanța.

„Suntem în contact cu reprezentanții unei grădini zoologice din Olanda. Cei de acolo ne-au promis consultanță gratuită, dar ne oferă și familii de maimuțe fără nicio pretenție financiară. Estimez că maimuțele vor ridica numărul de vizitatori și nivelul încasărilor cu cel puțin 50%. Sunt animale care atrag și un alt avantaj este că adăpostul poate fi vizitat tot anul, inclusiv iarna se poate intra în interiorul clădirii”, a spus Mădălin Șerban.

Grădina Zoologică din Galați are aproximativ 14 hectare și adăpostește, în spații modernizate la standarde europene, peste 230 de animale și păsări din 30 de specii din Europa, America, Africa și Asia. Anul trecut, parcul gălățean a fost vizitat de aproximativ 150.000 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte