Orașul din România cu cea mai scăzută calitate a aerului. Ce loc ocupă Bucureștiul în clasament

Orașul din România cu cea mai scăzută calitate a aerului. Ce loc ocupă Bucureștiul în clasament
Publicat: 27/04/2017, 14:54

„În general, orașele cu o densitate ridicată a populației sunt și zonele percepute de cetățeni ca având cea mai scăzută calitatea aerului”, se arată în cadrul aceluiași studiu care a analizat, practic, percepția cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc.

Concret, orașele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Ploiești, Călărași și București, urmate de Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bacău, Satu Mare și Brăila. În ceea ce privește orașul „fruntaș” la această categorie, peste 5.600 de ploieșteni și-au evaluat orașul ca având o calitate scăzută a aerului.

La polul opus, se plasează Brașov, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, urmate în cadrul clasamentului de Râmnicu Vâlcea, Piatra-Neamț, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitești, Slobozia și Botoșani.

„La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când București-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea maiscăzută calitate a aerului din România”, se mai arată în același studiu.

Care este situația cartierelor

În ceea ce privește distribuția în clasament a cartierelor, la nivel național, cartierele cu cea mai scăzută calitate a aerului sunt Mihai Bravu din Ploiești, Mureșeni din Târgu Mureș și Gara din Slatina, în timp ce, „la coada clasamentului, intră și patru cartiere din Capitala: Unirii, Gara de Nord, Ștefan cel Mare și Moșilor, care ocupă pozițiile patru, șase, nouă și respectiv zece”.

În schimb, cartierele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău și Noua din Brașov, urmate de cartierul Valea Aurie din orașul Sibiu, urmate de patru cartiere din orașul Cluj-Napoca: Grigorescu, Gruia, Zorilor și Andrei Mureșanu.

Mai exact, în Brasov, cartierele evaluate de localnici ca având cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău, Noua și Avantgarden, în timp ce Brașovul Vechi, Centrul Istoric și Astra urmează în clasament, la pol opus situându-se Calea București, 13-Septembrie, Gării și Triaj.

În ceea ce privește Miercurea Ciuc, cartierele Băile Miercurea, Central și Eroilor sunt zonele cu cea mai ridicată calitate a aerului, la opus fiind zonele Ultracentral, Toplița și Șumeleu Ciuc.

În orașul Sfântu Gheorghe, cartierele cu cel mai curat aer sunt Simeria și Semicentral, iar zonele mai putin favorizate sunt Lenin și Gării.

Pentru sibieni, cartierele fruntașe sunt Valea Aurie, Ștrand și Calea Poplacii, în timp ce la coada plasamentului se plasează zonele Mihai Viteazul, Turnișor, Central și Broscărie.

În Cluj-Napoca, zonele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Grigorescu, Gruia și Zorilor, care sunt incluse și în top zece cartiere la nivel național. La pol opus se situează Aeroport, Aurel Vlaicu, Gara și Centru.

Nu în ultimul rând, în Timișoara, oraș situat pe locul 30 în clasamentul Storia.ro, cartierele Bucovina, Soarelui și Dacia au fost evaluate de către cetateni ca având cea bună calitate a aerului, în timp ce cartierele cu cea mai scăzută calitate a aerului sunt Lugojului, Badea Cartan, Lipovei și Bălcescu.

Ploieștenii au votat Albert, Baraolt și Nord – Spitalul Județean ca fiind zonele cu cea mai bună calitate a aerului, în timp ce Mihai Bravu, Bereasca, bulevardele București și Republicii au fost plasate la coada clasamentului, notate ca zone urbane cu cea mai scăzută calitate a aerului.

Unde se situează Capitala

Conform evaluării celor peste 35.000 de bucureșteni, reiese că București ocupă locul trei în topul orașelor cu cea mai scăzută calitate a aerului, printre cele mai aglomerate și intens circulate zone din Bucuresti care se plasează la coada clasamentului fiind următoarele: Unirii, Gara de Nord și Ștefan cel Mare. În schimb, la polul opus se situează Pajura, Dămăroaia și Băneasa, urmate de Vatra Luminoasă, Aviației, Titan și Domenii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee