Om de afaceri în greva foamei, după ce ar fi fost percheziționat și ținut gol pe holul închisorii. Avocat: „Acum este la izolare”. Reacția Administrației Naționale a Penitenciarelor

Om de afaceri în greva foamei, după ce ar fi fost percheziționat și ținut gol pe holul închisorii. Avocat: „Acum este la izolare. Reacția Administrației Naționale a Penitenciarelor
Publicat: 26/03/2018, 12:02

UPDATE Inițial, conducerea Penitenciarului Ploiești nu a putut fi contactată, iar apoi Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis un comunicat în care arată că „percheziția este o măsură necesară luată pentru siguranța locurilor de deținere”.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la încălcarea demnității unei persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarul Ploiești, Administrația Națională a Penitenciarelor precizează:
Percheziția este o măsură necesară luată pentru siguranța locurilor de deținere, menținerea și restabilirea ordinii și disciplinei în rândul persoanelor private de libertate. Percheziția se execută în situațiile prevăzute de Regulamentul privind siguranța locurilor de deținere, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 1676/C/2010, în condiții care să nu lezeze demnitatea și să nu afecteze sănătatea persoanelor private de libertate, cu asigurarea intimității acestora. Totodată, în virtutea asigurării și respectării dreptului de petiționare, pentru apărarea unor drepturi sau interese, deținuții pot să adreseze cereri, reclamații și sesizări către orice persoană autorizată, instituție, organizație guvernamentală, nonguvernamentală, locală, centrală, națională sau internațională”, se arată în comunicat.

Administrația Națională a Penitenciarelor precizează că deținuții au posibilitatea de a se adresa direct, în scris sau verbal, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, directorului penitenciarului ori persoanelor desemnate de acesta din urmă.

„În continuare, precizăm că eforturile Administrației Naționale a Penitenciarelor și ale unităților subordonate converg către îndeplinirea imperativelor Legii 169/2017, inclusiv prin atingerea standardelor de cazare a persoanelor private de libertate și diminuarea supraaglomerării, aspecte asumate și prezentate în mod transparent. De asemenea, reiterăm faptul că Administrația Națională a Penitenciarelor se opune oricăror forme de încălcare a drepturilor persoanelor private de libertate, acestea fiind, de îndată, valorificate la autoritățile competente”, se mai arată în comunicat.

Știrea inițială. Avocatul lui Liviu Luca, Marius Arizan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Liviu Luca a intrat în greva foamei imediat după ce a fost percheziționat și lăsat gol pe culoarul de acces al închisorii din Ploiești.

„A intrat în greva foamei imediat că după acea percheziție. El este acum la izolare, atenție, nu la izolator, la izolare este ținut sub supraveghere”, a declarat Arizan.

Potrivit acestuia, familia lui Liviu Luca l-a înștiințat că vineri, la Penitenciarul Ploiești, unde omul de afaceri este încarcerat, a avut loc o percheziție în camera de detenție, Liviu Luca fiind scos dezbrăcat pe holul de acces al închisorii, alături de alți deținuți.

„Eu nu am vorbit personal cu Liviu Luca. Familia mi-a transmis că joi Liviu Luca a fost chemat la judecătorul de supraveghere să dea declarații după ce marți a depus o plângere că i-a fost diminuat spațiul util din cameră, unde au mai fost aduse două paturi suprapuse. Vineri a avut loc o percheziție în camera de detenție, iar Liviu Luca a fost o scos gol pușcă pe holul de acces, cu un cearșaf în mână în care avea puse bunurile de uz personal. A fost ținut pe hol alături de alți deținuți cât a avut loc percheziția”, a spus avocatul.

Marius Arizan a precizat că marți va merge la Penitenciarul Ploiești pentru a sta de vorbă cu omul de afaceri.

Conducerea Penitenciarului Ploiești nu a putut fi contactată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine