25 februarie 201716:464063

Motivul pentru care un profesor din Gorj a lăsat 123 de liceeni cu mediile neîncheiate. Un singur elev, rudă cu profesorul, are media în catalog

Caz unic la un liceu din Gorj. 123 de elevi au rămas cu mediile neîncheiate, la Economie, pe semestrul trecut. Profesorul spune că elevii nu au făcut nişte referate. Însă conducerea şcolii crede că motivele sunt altele.

Scandalul de la Liceul Tehnologic Turceni a început după ce un profesor de Economie a refuzat să încheie mediile la clasele a XI-a şi a XII-a, la finalulul primului semestru, pe motiv că elevii nu ar fi adus la timp nişte referate.

Conducerea şcolii are însă altă variantă. Spune că dascălul nu a încheiat mediile ca reacţie la faptul că este cercetat de Comisia de disciplină, pentru că ar fi lipsit nemotivat o zi de la şcoală.

Din cei 124 de elevi, unul singur are media la Economie încheiată. Întâmplător sau nu, acesta este rudă a cadrului didactic.

Revoltaţi, părinţii au venit la liceu pentru a cere explicaţii profesorului. Mulţi se plâng că elevii nu pot să-şi primească bursele, dacă nu au situaţia şcolară încheiată.

La liceu s-a format o comisie de anchetă. Situaţia a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Mai mult, părinţii au depus plângere la Poliţie.

Profesorul de Economie riscă o sancţiune administrativă şi chiar dosar penal pentru abuz în serviciu.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.