În drum spre MITINGUL DIASPOREI din Piața Victoriei

În drum spre MITINGUL DIASPOREI din Piața Victoriei
Publicat: 12/08/2018, 23:20
Actualizat: 25/03/2019, 19:28

București, Piața Victoriei

Cu puțin înainte de miezul nopții, primele mașini ale românilor au ajuns în Piața Victoriei. S-au bucurat de întâlnire și au plecat să se odihnească pentru protestul de vineri.

Jandarmeria: NU SUNTEM TRUPE PRETORIENE

Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor. Reprezentanții Jandarmeriei precizează că forțele de ordine nu se vor confrunta cu cetățenii.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atitudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene„, a anunțat joi, lt.col.Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română.

jandarmi si protestatari

Reprezentanții Jandarmeriei cer manifestanților să protesteze pașnic.

„Scopul misiunilor este de a asigura un climat de ordine publică. Dispozitivul nostru va fi dimensionat gradual în funcție de numărul de persoane din spațiul public. Dacă va fi nevoie de suplimentare, o vom face. Recomandările noastre către oameni sunt să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele și să anunțe comportamentele antisociale. La ultimele evenimente au fost incidente cu forțele de ordine.Am avut jandarmi mușcați, zgâriați, loviți. Nu ne facem singuri dreptate. Jandarmii au obligația de a sancționa comportametele antisociale. Solicităm să nu vină cu bagaje voluminoase, iar cei cu copii să stea la depărtare de cei cu comportament antisocial. Există mereu un grup restrâns care provoacă. Să se delimiteze de grupurile acestea. Cu toții vrem să ajungem sănătoși acasă„, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Cluj Napoca

Peste 50 români din Marea Britanie, Italia sau Belgia, care au intrat miercuri seara în România cu mașinile pe la Vama Borș s-a oprit, joi la amiază, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, unde au fost întâmpinați de protestarii clujeni cu bannere cu mesaje precum „Hoții” și „Corupția ucide”. Românii din diaspora aveau pe mașini steaguri tricolore și scandau „Demisia”, „Sistemul mafiot conduce peste tot”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, „Ale, ale, ești o rușine PSD” sau „Sunteți un partid de hoți, de corupți și mafioți”.

Mario Mocan, care locuiește la Londra, a declarat că românii din diaspora au venit pentru a aduce democrația reală în România, din vest, nu din est.

„Suntem pe drum de două zile, încercăm să aducem cât mai mulți oameni la București, la mitingul diasporei din Piața Universității. Cine vrea o schimbare să vină la București alături de noi. Am fost în jur de 300 de mașini împărțite în 18 coloane care au intrat în țară. La miting nu vrem partide politice lângă noi, este UN PROTEST APOLITIC, al oamenilor simpli”, a spus Mocan.

Vama Borș

Primele coloane de mașini cu români din Diaspora au fost întâmpinate miercuri seara în Vama Borș de zeci de orădeni, care le așteptau cu steaguri tricolore și bannere cu mesaje antiguvernamentale, transmite corespodentul Mediafax.

„Noi, poporul, cerem alegeri anticipate. Demisia Dragnea și Tăriceanu din Parlament”, „Stoparea legilor pentru corupți”, „Desființarea comisiei Iordache care legalizează corupția”, „Demisia Guvernului marionetă Dăncilă”, „Confiscarea extinsă a averilor corupților condamnați” scria pe bannerele aduse de orădeni. Oamenii au scandat „Afară cu PSD din țară”, „PSD ciuma roșie”, „România trezește-te”.

Printre românii care au intrat prin Vama Borș s-au numărat familii din Marea Britanie, pornite în urmă cu trei zile, dar și din Italia și alte state europene.

Manifestările au continuat și în timpul zilei de joi, când tot mai multe mașini cu români au intrat prin vama Borș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore