Ministrul Sănătății îl acuză pe Arafat că vrea achiziția de ambulanțe la nivelul IGSU, nu la minister

Ministrul Sănătății îl acuză pe Arafat că vrea achiziția de ambulanțe la nivelul IGSU, nu la minister
Publicat: 29/05/2017, 14:54
Actualizat: 27/03/2019, 09:27

„Domnul Arafat nu dorește să semneze protocolul în forma propusă de Ministerul Sănătății. Domnul Arafat nu dorește ca achiziția să se facă la Ministerul Sănătății, ci la Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a declarat, luni, Florian Bodog, după discuția avută cu premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Sănătății a reiterat ideea potrivit căreia motivul pentru care vrea un nou protocol este evitarea contestațiilor, așa cum, spune Bodog, s-a întâmplat în cazul licitației inițiate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la începutul anului.

„Propunerea este trimisă la Ministerul de Interne. În propunerea noastră este trecută, propunerea de acord între noi și Ministerul de Interne, este trecut ca Ministerul Sănătății, prin noua structură pe care o are, de achiziții în cadrul direcției de programe să facă achiziția pentru toată România. (..) Repet, eu doresc ca această achiziție, indiferent unde se realizează, să se realizeze în condițiile legii pentru a preveni contestațiile și pentru a preveni să ne judecăm, pentru că dacă ne apucăm să ne judecăm pe această procedură, o să se ducă doi ani sau cât durează procesul în toată această perioadă. Pacienții vor fi privați de ambulanțe noi. Aceasta este justificarea demersului nostru pentru că dorim ca această procedură să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege și să prevenim toate posibilele contestații”, a mai spus Bodog.

Florian Bodog a mai spus că s-a făcut o confuzie între ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice) și ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), în declarațiile sale.

„ANAP, s-a preluat greșit. Practic, cu cei de la ANAP am avut o discuție. Practic, ANAP a sesizat la momentul respectiv că există niște probleme. S-a făcut o contestație și atunci s-a ales ca această procedură să fie coborâtă de pe SEAP. Decizia aparține IGSU, care a constatat că există probleme în contractul ridicat pe SEAP. Problemele pentru care s-a coborât de pe SEAP au fost legate de discordanțe între acordul cadru și modelul de contract pus pe SEAP, iar comisia care a analizat caietul de sarcini a găsit mai multe potențiale probleme, pe care noi am dorit să le eliminăm, astfel încât să nu mai existe contestații”, a mai spus ministrul Sănătății.

Florian Bodog a mai precizat că îl așteaptă pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, să se întoarcă în țară, pentru a avea o discuție.

Ministrul Sănătății și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-au contrat, duminică, pe subiectul achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD după ce Florian Bodog a anunțat că trebuie semnat un nou protocol, licitația începută de IGSU nemaifiind valabilă, după ce a fost contestată de mai multe persoane.

În replică, Raed Arafat a declarat că un nou protocol între Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne va aduce doar întârzieri și semnatarii acestuia ar trebui să-și asume decesele cauzate de lipsa ambulanțelor. Secretarul de stat în MAI a mai precizat că, dacă se alege varianta unui nou protocol, nici măcar anul viitor în vară, serviciile de ambulanță și SMURD-ul nu vor avea echipamente noi.

La rândul lui, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că va avea discuții pe această temă cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat și ministrul de Interne, Carmen Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!