Reacția lui Fifor, după ce Opoziția i-a cerut să DEMISIONEZE. Categoric nu avem (rachete balistice). Se face joc politic pe SECURITATEA NAȚIONALĂ

Reacția lui Fifor, după ce Opoziția i-a cerut să DEMISIONEZE. Categoric nu avem (rachete balistice). Se face joc politic pe SECURITATEA NAȚIONALĂ
Publicat: 01/08/2018, 14:52
Actualizat: 26/03/2019, 02:05

„Categoric, nu avem (rachete balistice, n.r.) A fost o inflamare articială a unui subiect extrem de delicat. Eu am declarat cât se poate de clar faptul că la Deveselu nu există rachete balistice și susțin punctul de vedere și-l afirm cu toată tăria. Sistemul de la Deveselu are rachete interceptoare și sunt lucruri foarte bine cunoscute. Toți cei care încearcă acum să facă un joc mai mult decât iresponsabil pe un astfel de subiect cred că greșesc foarte mult. Cert este că, în cel mai rău caz, a fost vorba de o greșeală de înțelegere. Eu nu am afirmat niciodată că la Deveselu s-ar afla rachete balistice. Este, oricum, un lucru foarte greu de crezut că ministrul Apărării vreodată ar putea să susțină asemenea chestiune. Cred că a fost o intrepretare greșită. Cred că de-a lungul acestor luni am încercat cu toții să arătăm că poziționarea României este una foarte fermă și lucrurile acestea cred că au fost clar înțelese”, a declarat ministru Apărării, Mihai Fifor, pentru MEDIAFAX.

În ceea ce privește cererea Opoziției ca ministrul să demisioneze după afirmațiile lansate marți seară, Mihai Fifor a precizat că acest lucru nu îl miră.

„Nu mă miră. Se face un joc politic pe un subiect de securitate națională și lucrul acesta nu este în regulă. E menirea opoziției să facă astfel de jocuri. Nu au decât să o facă, chiar nu mă mai miră nimic din partea domniilor lor, dar eu cred că este important să rămânem în programul pe care ni l-am asumat și pe care ni-l ducem la îndeplinire în fiecare zi. (…) La MApN lucrurile merg foarte bine și suntem pe programul de guvernare”, a mai spus Mihai Fifor.

Precizările vin după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, i-a cerut, miercuri, ministrului Apărării, Mihai Fifor, să demisioneze pentru afirmațiile privind rachetele balistice la Deveselu, apreciind că „prostia guvernului Dăncilă devine deja periculoasă, riscă să ne bage în război”.

„Mihai Fifor, ministrul Apărării, afirmă că avem rachete la Deveselu. Prostia guvernului Dăncilă devine deja periculoasă, riscă să ne bage în război. Demisia!”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

De asemenea, și fostul președinte Traian Băsescu i-a cerut, miercuri, demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, pentru declarația privind rachetele balistice la Deveselu, afirmând că a devenit „cel mai puternic aliat al Federației Ruse în decredibilizarea deciziilor strategice ale României, SUA și NATO”.

„Mihai Fifor, afară din guvern! N-am crezut că cineva poate face declarații mai dăunătoare țării decât Petre Daea. Și totuși, alături de Daea, Mihai Fifor ministrul Apărării reușește să facă cea mai ticaloasă și greșită declarație post decembristă. El afirmă nici mai mult nici mai puțin că în baza militară de la Deveselu ,România ar deține rachete balistice. Confirmă astfel afirmațiile făcute frecvent de Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Serghei Șoidu și mulți alți deminitari ruși care încearcă să decredibilizeze realitatea că la Deveselu este instalat un sistem de apărare antirachetă defensiv și nu un sistem ofensiv”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

Ministrul Apărării a declarat marți seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt „rachete balistice”.

„Cum ar putea fi vreodată președintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodată președintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani și noi insistăm în continuare față de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanența militarilor americani pe teritorul românesc? Cum ar putea Federația Rusă să fie încântată că România își dezvoltă capabilitățile navale?” a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația