Mesajul lui Dragnea către primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, după ce l-a dat afară din PSD

Mesajul lui Dragnea către primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, după ce l-a dat afară din PSD
Publicat: 06/03/2017, 14:17
Actualizat: 02/10/2018, 15:59

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, comuna cu cea mai mare absorbție a fondurilor europene, exclus din partid de Comitetul Executiv Județean al PSD Alba, în urmă cu două luni, nu a primit încă răspuns la contestația depusă.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a spus lui Gheorghe Damian să aibă răbdare în ceea ce privește soluționarea contestației depusă la decizia de excludere din PSD, formulată de organizația județeană.

Întrebat dacă s-a întâlnit recent cu Liviu Dragnea, Gheorghe Damian a răspuns: „Ne-am întâlnit la Adunarea Generală a Asociației Comunelor. Am avut o discuție scurtă și a spus să am răbdare”.

În opinia primarului din Ciugud, decizia de excludere a sa, luată de Comitetul Executiv Județean, este nestatutară și nedemocratică, deoarece decizia finală, în acest caz, aparține Biroului Executiv Național.

„Ei cel mult puteau propune excluderea mea și chiar am încredere în decizia pe care o vor lua colegii la nivel național, în înțelepciunea lor și aștept și eu cu nerăbdare. Pe de altă parte, la ultima conferință de presă președintele interimar al organizației județene a PSD, Ioan Dîrzu, s-a referit la familia PSD. Eu chiar am încredere în familia PSD și chiar am încredere în valorile social-democrate acelea adevărate. Sunt un om de la țară și sunt primarul unei comune și știu ce înseamnă familie. Știu că din familie nu poți fi dat afară pe ușa din dos, nici noaptea târziu. Știu că întotdeauna în familie, indiferent cât de mult ai greși, ești chemat la masă și se dezbat subiectele. Ți se dă dreptul la apărare. Și un criminal în serie are dreptul la apărare, la un avocat. Nicidecum nu se face așa ceva. În altă ordine de idei, revenind la familia PSD, eu am încredere în această familie, dar îmi doresc ca această familie să fie condusă, să se bazeze pe niște principii sănătoase: sinceritate, onestitate, onoare, cinste, mult respect și mai ales pe performanță. Dacă nu le avem pe acestea e dureros”, a spus Gheorghe Damian.

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian și consilierul județean Ioan Florea au fost excluși din partid în 14 ianuarie în urma unei ședințe a Comitetului Executiv Județean al PSD Alba.

Oficial, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderii, afirmând că sunt „probleme interne”, iar „rufele nu trebuie spălate în public”.

Neoficial, însă, lui Damian i s-a imputat diferența de scor obținută de PSD, la alegerile locale, între Primăria Ciugud și Consiliul Județean Alba. Un alt motiv de nemulțumire vehiculat în spațiul public a fost că la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.

Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din țară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru bicicliști, internet wireless în parcuri și iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiții private de circa 10 milioane de euro și 1.000 de locuri de muncă. Aceasta este singura comună din județul Alba unde populația între cele două recensăminte – din 2002 și 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, „condițiilor de viață create”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA