Mesajul Jandarmeriei române, pe Facebook, pentru protestatarii care ies în stradă. Tensiuni între jandarmii călare și protestatari

Publicat: 26/11/2017, 21:57
Actualizat: 27/11/2017, 08:03

UPDATE: Traficul a fost blocat, rând pe rând, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pe Bulevardul Magheru și pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în condițiile în care manifestanții au mărșăluit dinspre Piața Victoriei către Parlament.

Au existat și momente de tensiune, după ce mai mulți jandarmi călare au încercat să realizeze un cordon pentru a-i împiedica pe protestatari să înainteze din Piața Victoriei către Piața Romană, unii oameni speriindu-se de animale.

„Jandarmeria Română asigură fară discriminare protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic. #Atenție la recomandările sau indicațiile forțelor de ordine. #Sesizați jandarmilor imediat, orice problemă care ar putea afecta desfășurarea pașnică a manifestațiilor. Jandarmeria este o instituție echidistantă, care asigură ordinea și siguranța publică, garant al drepturilor constituționale ale cetățenilor, cât timp aceștia le exercită pașnic”, se arată într-o postare a Jandarmeriei Române, pe Facebook.

Un protest are loc, la ora transmiterii știrii, în Piața Victoriei, manifestanții solicitând retragerea legilor justiției, dar și a ordonanței privind modificarea legislației fiscale, traficul fiind restricționat pe Șoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei.

Protestatarii au adus pancarte cu mesaje precum „Un popor care votează corupți, hoți și trădători nu este victimă, este complice „, „Noul cod fiscal- noua ordine a jafului”, „Nu va fi pace fără justiție socială” și scandează „Hoții”, „Demisia”, „PSD, ciuma roșie” sau „Jos Tăriceanu, Dragnea și tot neamul”.

„Ceea ce mă nemulțumește pe mine e simplu. Este încercarea ast nefericită de a schimba legile astea ale justiției. Și nu atât schimbarea legilor justiției, cât schimbarea unei paradigme care a făcut America mare de 250 de ani, și anume balansarea puterilor. Asta se încearcă acum, ori asta nu e normal indiferent de cine este acum la Cotroceni, Palatul Victoria sau indiferent de nume. E vorba de un principiu aici „, a declarat un protestatar.

Ulterior, manifestanții au anunțat că vor să meargă în marș până în fața Senatului și sediului Curții Constituționale și, de asemenea, și la ministerul de Justiție și Camera Deputaților.

„PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel.
Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Un număr de 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical, alcătuit din 34 de federații profesionale, și Cartel Alfa, alcătuit din 41 de federații profesionale, au chemat românii să ceară în stradă, duminică, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...