Mesaj OBSCEN ANTI-PSD pe un deal din Cluj. Fermierii s-au asigurat că poate fi văzut DIN AVION

Mesaj OBSCEN ANTI-PSD pe un deal din Cluj. Fermierii s-au asigurat că poate fi văzut DIN AVION
Publicat: 22/07/2018, 14:02

UPDATE Cei doi protestatari care au scris pe un deal din județul Cluj un mesaj obscen anti-PSD au avut, duminică, „o discuție civilizată” la Postul de Poliție Apahida. Sorin Bobiș, unul dintre cei doi protestatari a explicat polițiștilor că textul nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci e doar un mesaj-protest preluat de la românii veniți din străinătate.

„A fost discuție cât se poate de civilizată, iar șeful Postului de Poliție Apahida a dorit să ne cunoască și să afle de ce am scris ceea ce am scris,” a povestit Bobiș. „Ne-a întrebat dacă vrem să scriem o declarație, am refuzat, nu s-a lăsat discuția cu urmări. Nu s-a pus problema să fim amendați. Erau deranjați doar pentru cuvântul obscen folosit și le-am explicat că nu a fost o trivialitate adresată cuiva, ci a fost vorba despre un mesaj-protest pe care l-am preluat de la românii veniți din străinătate, nimic altceva. Mesajul va rămâne pe deal atât timp cât nu vom lucra terenul, care este o miriște, dar când vom începe să îl lucrăm, peste săptămână sau două, atunci va dispărea.”

Protestul s-a extins în județul Cluj. Sâmbătă, Sorin Botiș a fost chemat în satul Sâmboleni, unde a ajutat miște fermieri să scrie un mesaj pe miriștea de pe terenul lor.

Sorin Bobișeste organizatorul unui marș al protestatarilor clujeni la București și inițiatorul protestului non-stop cu corturi în Piața Unirii din Cluj-Napoca. El a susținut încă de la început mesajul anti-PSD pus pe deal a fost preluat de la românii din străinătate.

„Am prezentat cel mai mare banner din lume, care se întinde pe circa două hectare, pe un deal la circa 40 de kilometri de Cluj-Napoca, la jumătatea distanței față de Reghin, între Zorenii de Vale și Cămărașu,” explică Bobiș. Este scris pe o proprietate particulară, o miriște, aparținând prietenului meu Alexandre Lacaille, cu care l-am realizat împreună joi. O literă are 60 de metri. Le-am realizat cu un tractor și un utilaj numit cultivator, care este ca o grapă. Noi am preluat mesajul românilor care au venit din străinătate și am încercat să îl facem la o scară mai mare. Se poate vedea din avion de către cei care aterizează la Cluj-Napoca sau la Târgu Mureș.”

„Am reușit să facem un protest care s-a viralizat,” se bucură Bobiș.

„De câțiva ani, de când e PSD-ul la putere, cu guvernul ăsta al lui Dragnea & Co, (…) România nu mai evoluează deloc. Corupția e tot mai mare,” se plânge Alexandre Lacaille, care arată „arma crimei”.

Sorin Bobiș a fost citat să vină duminică la Poliția din Apahida.

„Am fost citat împreună cu prietenul meu francez Alexandre Lacaille pentru duminică la Postul de Poliție din Apahida pentru explicați privind mesajul scris,” spune Bobiș. „Polițiștii ne-au sugerat să ștergem mesajul. Vom vedea ce vom face.”

Potrivit reprezentanților Poliției Cluj, acțiunile polițiștilor au avut un scop preventiv, „întrucât fapta ar putea fi încadrată în categoria contravențiilor prevăzute de Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

„Discuția telefonică dintre polițist și aceștia a fost una principială, în scopul conștientizării faptului că acțiunea lor ar putea avea consecințe juridice,” transmit reprezentanții IPJ Cluj. „Persoanele au fost invitate la sediul Poliției pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de realizarea acestui mesaj și difuzarea lui în spațiul public.”

Sorin Bobiș a organizat în 10 ianuarie Marșul Speranței de la Cluj-Napoca spre București, ca protest față de modificările la legile justiției, iar în 21 iunie, a inițiat un protest non-stop în Piața Unirii din municipiu, unde au fost instalate 11 corturi. Protestatarii se află și în prezent în piață, unde au anunțat că vor rămâne până la căderea Guvernului Dăncilă.

În ultimele zile, după ce Primăria Capitalei a refuzat să avizeze Mitingul Diasporei din Piața Victoriei de pe 10 august, pe rețelele de socializare s-a propagat un val de mesaje obscene la adresa PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului