Medicii demisionari de la Spitalul Colentina nu se răzgândesc. Ce spun despre „oferta foarte ciudată” a Gabrielei Firea

Medicii demisionari de la Spitalul Colentina nu se răzgândesc. Ce spun despre „oferta foarte ciudată a Gabrielei Firea
Publicat: 05/09/2017, 23:02

„Când îți dai demisia, nu poți să o iei înapoi. O dai și gata! Pot fi obligat să mai stau 30 de zile în spital, dar nu este nicio problemă pentru că trebuie să-mi rezolv o parte dintre pacienți. Oferta doamnei primar ca eu să fiu șef de secție este foarte ciudată pentru că tocmai s-a organizat un concurs pentru un nou șef de secție și urmează ca definitivarea lui să fie în câteva zile și asta ar însemna ca eu să ocup această funcție doar câteva zile. Nu știu care e miza. Și dacă aș fi a la longue, tot nu mi-aș schimba decizia. Atunci când mi-am dat demisia, am fost sigur că o dau”, a declarat pentru MEDIAFAX, neurochirurgul Ionuț Gobej.

Întrebat dacă se gândește să părăsească țara, ținând cont că înainte de a veni la Spitalul Colentina, a avut oferte de la clinici din Franța, Ionuț Gobej a explicat că atât el, cât și colegul său, Dorin Bica, vor avea o perioadă de odihnă, precizând :”Sunt convins că orice am face fie în străinătate, fie în țară, o să reușim să construim cel puțin atât cât am făcut până acum”.

În ceea ce privește o eventuală discuție cu managerul spitalului, Silvi Ifrim, neurochirurgul a precizat că nu a discutat cu aceasta despre demisii.

„Nu am discutat cu doamna manager Ifrim. Astăzi a pus serviciul de statistică să ne numere nouă pacienții, niște acte. Numărătoare plăcută! Mi se pare că banii statului se duc pe lucruri inutile. A făcut niște controale și la secția de neurochirurgie. L-a trimis pe directorul administrativ să controleze niște materiale din secția noastră, oricum, ceva prea complicat de înțeles. Sper ca doamna Firea să regleze situația din spitalul Colentina, însă aș dori să o asigur pe doamna primar că această problemă nu va fi rezolvată atâta timp cât managerul Ifrim va fi pe funcția pe care o are acum. După părerea mea, orice zi petrecută în această funcție de către doamna Ifrim reprezintă o pierdere pentru pacienț”, a adăugat Gobej.

Cât despre pacienții lor, Gobej a spsu că aceștia vor fi preluați de ceilalți doi colegi neurochirurgi și doi ortopezi rămași pe secție.

„Pe secția noastră mai rămân doi ortopezi și noi neurochirurgi și nu este decât o singură sală de operații, iar noi nu puteam să facem mai mult de două operații pe zi. Noi suntem doar doi doctori care pleacă, nu este atât de grav, însă, de când a venit acest manager la spitalul Colentina, au plecat 12 medici”, a menționat neurochirurgului.

Primarul General, Gabriela Firea, i-a propus medicului Ionuț Gobej, unul dintre cei doi neurochirurgi ai Spitalului Colentina care au demisionat luni, să preia interimatul postului de șef al Secției de Neurochirurgie. Edilul i-a cerut și doctorului Bica să revină asupra deciziei.

„Am avut o discuție constructivă și corectă cu domnii doctori Gobej și Bica. Medicii trebuie ajutați în activitatea lor pentru că de ei depinde viața pacienților. Le-am adresat rugămintea de a reconsidera decizia de a demisiona și i-am asigurat de tot sprijinul meu”, a declarat, printr-un comunicat, Gabriela Firea.

Totodată, Primarul General a solicitat conducerii ASSMB un raport detaliat privind problemele de personal și de achiziții de materiale medicale cu care se confrunta Spitalul Colentina.

Luni, cei doi neurochirurgi au anunțat că și-au depus demisiile

„Subsemnatul, Ionuț Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secției de Neurochirurgie, demisionez din funcția deținută în cadrul spitalului.(…) Astăzi, activitatea în Secția de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară și am ajuns în situația de a refuza peste 60 de pacienți cu tumori cerebrale complexe, în condițiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Acești pacienți au fost refuzați din cauza lipsei și a pierderii de personal, a programului operator restricționat și a lipsei de consumabile și medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuț Gobej.

În demisia depusă de către Ionuț Gobej, acesta menționează că atât personalul secție de neurochirurgie, cât și cel de la ATI sunt hărțuiți.

„La aceste probleme se adaugă hărțuirea permanentă a personalului medical din secțiile de neurochirurgie și ATI. Astăzi, fieare neurochirurg poate opera o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00, operații a căror complexitate este mică sau cel mult medie. Rezistența mea în spital începe să fie echivalentă cu oferirea unui ac medical sub standard și nu îmi pot asuma această responsabilitate. În aceste condiții, prezența mea în Spitalul Clinic Colentina nu se mai justifică, termenii în baza cărora am venit în acest spital fiind modificați radical”, mai reiese din cererea de demisie.

În luna ianuarie, atât Ionuț Gobej, cât și colegul său Florin Bica, au acuzat managerul spitalului, Silvi Ifrim, că a redus personalul secției de neurochirurgie, că nu le sunt plătite orele suplimentare și că nu mai au posibilitatea de a efectua intervenții chirurgicale după ora 15.00.

Gobej spunea, în ianuarie, că a discutat cu managerul Silvi Ifrim despre situația unității medicale și că a încercat să prezinte soluții pentru buna desfășurare a activității, redactând în acest sens o scrisoare prin care cere ajutor de la instituțiile statului. Într-o postare pe Facebook, medicul i-a cerut demisia managerului, dar spune că nu acesta este scopul principal.

„A intrat în cabinetul meu (Ionuț Gobej – n.r.) solicitând ajutorul pentru efectuarea a două operații care erau programate în aproximativ două săptămâni. Sigur că această situație nu o puteam rezolva pe loc, de aceea l-am rugat să aibă timp ca împreună cu colegii șefi de secție să punem în discuție ce posibilități pentru a rezolva această problemă. Din păcate, această problemă nu se poate rezolva foarte repede deoarece nu aveam cadrul legislativ pentru plata orelor suplimentare”, declara Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina, într-o conferință de presă susținută în luna februarie.

În urma acestor acuzații, consiliul medical al Spitalului Colentina a dispus cercetarea disciplinară a celor doi medici neurochirurgi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”