no author
Ramona Rosulescu
298 vizualizări 19 apr 2017

Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că cei doi mecanici de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice.

Potrivit surselor citate, testele toxicologice efectuate în urma necropsiei au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge în cazul ajutorului de mecanic Eugen Milotin şi aproape 0,3 g/l alcool pur în sânge în cazul mecanicului locomotivei, Alexandru Garcea.

Inspectorii de muncă din Hunedoara şi Timiş se vor întâlni joi pentru a evalua probele existente până la acest moment în dosarul aflat în lucru la procurorii hunedoreni.

În 8 aprilie, 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Băniţa-Merişor din judeţul Hunedoara, mai multe vagoane căzând într-o râpă. Mecanicul de locomotivă şi ajutorul lui au murit în urma accidentului.

Operatorul feroviar privat Unicom Tranzit, de care aparţinea trenul, susţinea că personalul implicat în accidentul feroviar era apt din punct de vedere medical şi psihologic, mecanicii având experienţă profesională, însă nu a exclus o eroare umană.

 

Citește și: