19 aprilie 201718:43289

Mecanicii trenului care a sărit de pe şine în Hunedoara băuseră alcool

Mecanicii de locomotivă care au murit în accidentul feroviar din în zona Băniţa-Merişor, judeţul Hunedoara, consumaseră băuturi alcoolice, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând sure apropiate anchetei.

Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că cei doi mecanici de locomotivă consumaseră băuturi alcoolice.

Potrivit surselor citate, testele toxicologice efectuate în urma necropsiei au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge în cazul ajutorului de mecanic Eugen Milotin şi aproape 0,3 g/l alcool pur în sânge în cazul mecanicului locomotivei, Alexandru Garcea.

Inspectorii de muncă din Hunedoara şi Timiş se vor întâlni joi pentru a evalua probele existente până la acest moment în dosarul aflat în lucru la procurorii hunedoreni.

În 8 aprilie, 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Băniţa-Merişor din judeţul Hunedoara, mai multe vagoane căzând într-o râpă. Mecanicul de locomotivă şi ajutorul lui au murit în urma accidentului.

Operatorul feroviar privat Unicom Tranzit, de care aparţinea trenul, susţinea că personalul implicat în accidentul feroviar era apt din punct de vedere medical şi psihologic, mecanicii având experienţă profesională, însă nu a exclus o eroare umană.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.