Mărturii după incendiul din Bamboo: „Am văzut Colectiv în fața ochilor”

Mărturii după incendiul din Bamboo: „Am văzut Colectiv în fața ochilor
Publicat: 21/01/2017, 13:23
Actualizat: 21/01/2017, 18:40

Corina se afla în club în momentul izbucnirii incendiului și le-a povestit anchetatorilor momentele de panică din momentul în care au fost anunțați că incinta va fi cuprinsă de flăcări.

„După o durată de 40 de minute a luat foc toată incinta clubului, iar noi eram în curte, pe o terasă, în aer liber. Se fuma, dar nu cred că ar fi fost acesta motivul incendiului, pentru că a fost un incendiu de proporții atât de mari încât nu ar fi putut fi de la țigări. Eu când s-au aprins luminile și s-a stins muzica, am auzit doar „evacuare”. Nu se vedea nimic în incinta sălii. Jos, la nivelul nostru, nu era niciun fum. Fumul ieșea pe sus, la sistemul de aerisire, aerul condiționat, deci de undeva din tavan. Toată lumea acolo fugea disperată. Eu eram în stare de țoc pentru că nu înțelegeam de unde a pornittoată zarva, pentru că toată lumea țipa „ieșiți afară”. În momentul în care s-a aprins lumina noi am crezut că este doar o altercație între băieți, poate cu cuțite. Apoi a zis cineva din spate că ia clubul foc. Înăuntru era doar un pic de fum. Flăcările au fost undeva la 20 de minute, într-adevăr a luat amploare”, a povestit Corina după audieri.

Alți doi tineri, externați de la Spitalul de Urgență Floreasca, au explicat cum au reușit să se salveze. Printre ei, Bogdan Gheorghe, care se afla în locul pentru fumat din spatele clubului. Spune că focul a început de la barul de la intrarea în club. Tânărul a povestit că din locul de fumat nu există ieșiri de urgență, astfel că el și prietenii lui au fost nevoiți să ocolească gardurile.

„Sunt cât se poate de ok după o chestie de genul ăsta. Nu a fost ceva gen Colectiv. A fost aceeași problemă, cu foc într-un club, tavan căzut, dar nu pot să spun că sunt rău că a pățit cineva ceva. Eu eram la fumat. La Bamboo, locul de fumat este în spatele clubului, pe terasă. De acolo nu ai ce să vezi. Pe noi de acolo ne-a luat prin surprindere. Focul a început la barul din fața clubului, de la intrarea în club. Nu mai aveai cum să intri în club ca să poți ieși în mod normal. A trebuit să ocolim gardurile. În club or avea ieșiri de urgență, dar din locul de fumat nu aveai cum. Perete stânga, perete dreapta, lac în față. Erau urlete, am văzut exact Colectivul în fața ochilor. Acum un an și ceva mă uitam la televizor și acum trăiesc asta. A trebuit să sar în piscină. S-au comportat impecabil oamenii ăștia de la Floreasca. Poate că a avut și Colectivul un cuvânt de spus. Trebuie să sari în primul rând un gard de doi metri, s-a făcut scăriță. La început lumea a fost calmă, civilizată. Când a început să iasă fumul foarte tare în spate, la locul de fumat, nu mai puteai să mai respiri, era un fum groaznic, a început lumea să se agite. S-a transformat totul într-o mare învălmășeală, panică, țipete, urlete, oameni prin piscină. A fost teama aia, asociată și cu Colectiv, că murim aici. Nu știu dacă au fost oameni prinși înăuntru. Nu pot să îmi dau seama de la ce a izbucnit focul. Nu s-a fumat în club. Clubul era full”, susține Bogdan Gheorghe.

Și Letiția se afla în Bamboo în momentul în care a izbucnit incendiul. Ea s-a aflat printre persoanele transportate la spital după ce s-a intoxicat cu fum și a suferit o entorsă. Tânăra stătea la masă când a observat flăcările, mărturisind că s-a ridicat imediat și a sărit peste un gard de doi metri, înaintând prin zăpadă ca să se poată salva.

„Am fost transportată de SUMRD la spital. Ne-au preluat imediat de la fața locului. Eram înăuntru la masă și instantaneu m-am întors și am văzut o flacără cât mine de mare și am început să mă duc către prietenii mei să încercăm să ne salvam. Am sărit un gard de doi metri, după care am înotat prin zapadă și a trebuit să ajungem undeva sus, la suprafață. Eram în spatele clubului, blocați în zona piscinei, care era toată înconjurată de un gard. În urma căzăturii am suferit o fractură, dar am și fost intoxicată cu fum. Toată lumea era panicată, mai ales că nu mai aveam aer pentru că eram înecati într-un fum negru. Clubul a fost plin. Focul a început la primul bar de la intrare. Am văzut doar o flacară foarte mare. Am văzut artificii în club, cele de la șampanie. Am fost tratați foarte bine, ne-au preluat într-un timp record, ne-au internat, ne-au făcut analize și ne-au acordat suportul necesar să ne revenim. (…)Ne-am ajutat unul pe altul să ieșim din club. Cine reușea să sară gardul îi trăgea și pe ceilalți care erau după ei și cine era jos ajuta să se împingă să ne ridicăm. Am venit aici aproape leșinată. Am dormit, am fost la perfuzii, toată lumea a fost intoxicată cu fum, cel puțin cei care am rămas blocați în spate am fost toți intoxicați”, a povestit o altă tânără care se afla în club, Letiția Papuc.

42 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului din clubul Bamboo, zece dintre acestea fiind internate. 32 de persoane au părăsit spitalul după examinarea medicilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic