Mama româncei ținută captivă într-o baracă din Italia a vorbit cu ea la telefon după 10 ani. Incredibila poveste de viața a familiei Mihaelei

Maria Trofoșilă, mama femeii ținută captivă zece ani într-o baracă din Italia, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că vestea găsirii acesteia i-a provocat un șoc.

„Și bucurie, și necaz, la felul în care a fost ținută. Este și bucuria că trăiește, pentru că pentru mine a fost o disperare în atâția ani de zile. (…) Am vorbit cu ea la telefon în această seară, mi-a dat-o la telefon de la Consulatul Italiei, prea multe cuvinte nu a putut vorbi, că ea nu mai vorbește românește prea bine. Mi-a mai tradus domnul de acolo, mi-a spus să o lăsăm mai calm, nici eu nu mă simțeam prea bine, doar ce venisem de la Poliție. A zis că mă vor suna și mă vor ține la curent cu toate detaliile”, a spus Maria Trofoșilă.

Potrivit femeii, Mihaela este într-un centru de plasament și nu poate veni în România pentru că are doi copii pentru care nu are acte.

„E în siguranță. Are doi copii, unul de trei ani și celălalt de nouă ani, eu nu-i știu, pentru că nu am vorbit deloc. Ea mai are un copil aici, la Constanța, l-a lăsat aici când a plecat, din concubinaj. Copilul ei avea doi ani când a plecat la muncă, ea avea 19 ani. Acum, băiatul este la tatăl lui, după ce l-am crescut eu până la doi ani. Ea niciodată nu a pomenit că ar avea pe cineva acolo. Nu am vorbit cu ea în ultimii zece ani. Ultima dată nu a putut să vorbească, se auzeau voci de bărbați, ea plângea și îmi spunea că e ea, apoi s-a întrerupt și nu am mai dat de ea până astăzi. Eu speranța nu o pierdusem, simțeam că e în viață, undeva”, povestește femeia.

Maria Trofoșilă a afirmat că ea este din Iași, dar a plecat la Constanța când fiica ei avea cinci luni, pentru că s-a despărțit de partenerul de viață întrucât părinții acestuia nu o acceptau.

„Am o soră la Constanța și am venit aici, pentru că nu am vrut să-mi supăr părinții, să le spun adevărul și am rămas aici. Am mai făcut două fete în afară de ea, care sunt la casele lor. Am aflat apoi că tatăl ei a murit într-un accident rutier. Ne-am despărțit pentru că nu am fost acceptată de părinții lui, sora mea a zis să merg la ea în Dobrogea cu fata, ca să nu o supăr pe mama, că era bolnavă. Părinții mei au murit. Cristina Maricela se numește fata mea din Italia. Are 29 de ani, a plecat la 19. Ea nu a avut o viață ușoară, de aceea a plecat. (…) A zis că merge să facă rost de bani, să meargă în Italia, ca bonă, nu pentru altceva. A plecat cu niște vecine de prin Iași. Fostul ginere știe, el are mai multe amănunte. De patru ani nu m-a lăsat nici să-mi văd copilul, pentru că mă acuza că eu știu de ea și nu vreau să spun. El zicea că vorbim la telefon și nu îi spun lui. O aștept acasă, să vină în țară la mine. Deocamdată nu prea putea să vorbească, are probleme de sănătate. Nu a putut vorbi prea multe. Am văzut cum a fost ținută. Vreau să o văd acasă, că am suportat atâtea. Cei care i-au făcut asta, nici nu știu ce pedeapsă să primească. Nu știu la ei cum este, dar să nu-i pună pistolul la cap, ci să-l ducă la închisoare, să stea fără mâncare și fără nimic să vadă cum e. Să îl chinuiască, de ce a chinuit o fată care era pâinea lui Dumnezeu, un copil cuminte, a învățat foarte bine, nu a plecat pentru alte treburi, a plecat de necaz de acasă. Nu aveam condiții bune, ne trebuia o casă a noastră. Eu stau și acum cu chirie, m-am despărțit de tatăl copiilor. M-a lăsat cineva să stau într-o casă, nu e a mea. Nu am curent, dar mi-am făcut condiții cât de cât, dar să vină acasă. Ar avea unde să locuiască”, a povestit femeia.

Primarul localității Cerchezu (județul Constanța), Ștefan Chelaru, unde trăiește mama femeii, a declarat, la rândul lui, corespondentului MEDIAFAX, că familia este dezorganizată. Potrivit edilului, Maria Trofoșilă trăiește în concubinaj.

„Ea este căsătorită, dar trăiește în concubinaj cu cineva. Nu e divorțată”, a spus Ștefan Chelaru. Potrivit acestuia, femeia nu este din localitate, fiind venită în Cerchezu de mai multă vreme.

„A fost căsătorită aici cu un băiat. A plecat de la el. A mai fost printr-o altă localitate căsătorită”, a povestit primarul din Cerchezu, care a adăugat că „fiicele femeii îi seamănă: are o fată, care e la al doilea soț, încă una mai mică, și aia la al doilea”.

Pe de altă parte, primarul a spus că Maria Trofoșilă este o femeie muncitoare.

Despre fiica acesteia, spune că nu a apucat să o cunoască prea bine, fata locuind o perioadă într-o altă localitate: „O știu puștoaică, pe aici, dar nu am avut cum să o cunosc. A mai și fost plecată într-o altă localitate, după aia s-a întors. Apoi a plecat iar. Cam atât”.

El își amintește că Maria Trofoșilă ar fi încercat să dea de urma fetei, în urmă cu mai mulți ani, dar nu a reușit: „A fost o tentativă de căutare, dar nu știu pe unde. Concret nu pot să vă spun unde a căutat-o. Știu că și-a dat silința, acum 4, 5 ani. Când a văzut că nu-i mai răspunde. A zis că a încercat, dar nu a reușit”.

O româncă a stat timp de zece ani sechestrată într-o baracă din localitatea Gizzeria, situată în sudul Italiei, perioadă în care a fost supusă la nenumărate abuzuri sexuale, iar miercuri a fost salvată de către carabinierii din Lamezia Terme (Catanzaro), a relatat site-ul cotidianului La Repubblica.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în Italia în 2007 când avea doar 19 ani, angajându-se la o familie ca menajeră. După moartea bătrânei pe care o îngrijea, fiul acesteia a sechestrat-o pe tânăra femeie româncă, ținând-o captivă într-o baracă. Femeia a fost legată de pat și supusă la nenumărate abuzuri sexuale. În urma acestor abuzuri, femeia a născut doi copii, pe care agresorul i-a forțat să trăiască în aceleași condiții inumane.

Potrivit autorităților italiene, femeia și cei doi copii erau ținuți într-o baracă și nu aveau acces la apă, curent sau servicii sanitare. Carabinierii au descoperit acest caz în timpul unui control rutier, agresorul fiind într-o mașină cu unul dintre copii. Starea copilului a atras atenția polițiștilor, care au cerut să vorbească cu mama acestuia. Ulterior, carabinierii au reușit să o salveze pe tânără.

Aceasta și cei doi copii au fost plasați într-un cămin temporar, iar agresorul, care mai avea antecedente penale, a fost plasat în arest preventiv. Italianul a mai fost acuzat în trecut pentru violențe și abuzuri sexuale.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un răspuns transmis agenției MEDIAFAX, că un consul se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistență, dar autoritățile italiene nu au notificat autoritățile române cu privire la cazul femeii ținute captivă 10 ani într-o baracă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația