Lista completă a bugetarilor care își vor primi salariile înainte de Paște. Dăncilă le-a cerut miniștrilor să iasă cu lămuriri

Lista completă a bugetarilor care își vor primi salariile înainte de Paște. Dăncilă le-a cerut miniștrilor să iasă cu lămuriri
Publicat: 04/04/2018, 15:52
Actualizat: 25/03/2019, 21:13

UPDATE 2:instituțiile publice care vor primi salariile pe luna martie pe data de 5 aprilie, adică înainte de Paște, sunt Agenția Națională de Integritate, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției, Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicații, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Public, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Miniserul Economiei, Ministerul Energiei, Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva Regimului Comunist insaurat în România, Oficiul Național pentru Preveniere și Combatere a Spălării Banilor, Consiliul Național penru Combaterea Discriminării, Agenția Națională de Presă, Institului Cultural Român, Consiliul Superior al Magistraturii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Consultării Publice, Autoritatea Națională de Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Autoritatea pentru Administrarea Arhivelor Statului, Autoritatea Națională penru Restituirea Proprietarilor, Academia Oamenilor de Știință din România, Ministerul Turismului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Casa Națională de Asigurări de Săntate și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

UPDATE:Premierul Viorica Dăncilă a cerut miercuri miniștrilor, la începutul ședinței de Guvern, să iasă public și să explice situația salariilor și pensiilor, după informațiile apărute în presă în ceea ce privește salariile care se vor da în avans doar unor angajați din instituțiile publice.

„Înainte de Paște, ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în acest sens. Am văzut că în ultimele ore au apărut informații contradictorii în spațiul public în legătură cu acest lucru, dar și referitor la plata pensiilor în avans. Vă rog, domnilor miniștri, să ieșiți să clarificați ca să avem o informare corectă a cetățenilor. O să o rog pe doamna Vasilescu să mai dea aceste explicații. Intenția a fost bună în prag de sărbători și nu e normal să apară aceste situații”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

„Nu toți bugetarii sunt în situația fericită de a-și primi salariile înainte de Paște. Cei care au dat declarații din partea Guvernului nu au cunoscut care sunt procedurile de plată, cel puțin în sistemul preuniversitar. Programul de salarizare în sistem a suportat modificări până la începutul acestei săptămâni. După ce va deveni funcțional, secretarele și contabilele trebuie să facă ștatele de personal, să le înainteze către inspectorate pentru a fi avizate. După ce se fac ștatele de personal, urmează să fie făcute cele de plată, care merg și astea la avizare. După ce se întâmplă acest lucru, încep deschiderile de cont către trezorerii și după acest lucru, se pot fac viramentele în conturile colegilor, lucru imposibil să se mai întâmple în două zile”,a explicat, pentru MEDIAFAX, Marius Nistor.

Acesta a mai adăugat că dacă Guvernul dorea ca acest lucru să se întâmple, trebuia să se pregătească cu cel puțin două săptămâni înainte.

„Acum s-a creat această stare de tensiune incorectă, anormală pentru sitemul preuniversitar. Guvernul s-a pripit. Mai înainte trebuie să verifici să vezi dacă se poate din punct de vedere tehnic. Nu banii sunt problema”, a subliniat Nistor.

Potrivit acestuia, personalul din educația va primi salariul cel mai devreme vinerea viitoare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, la Parlament, că bugetarii își vor primi salariile înainte de sărbătorile pascale, dar că pensiile nu vor fi distribuite în această săptămână deoarece ar fi perioada prea mare până la următoarea pensie.

„Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paște”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a spus că pensiile nu vor fi distribuite înainte de sărbătorile pascale.

„Pensiile nu (le vom da înainte de Paște – n.r.) și am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 și 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută și este foarte greu să tipărim fluturașii de pensie”, a adăugat premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația