Kovesi, discuții înregistrate cu procurorii despre cum „să ajungem la premier”: „După decizia CCR mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar cu ministru, să presăm….”

Kovesi, discuții înregistrate cu procurorii despre cum „să ajungem la premier: „După decizia CCR mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar cu ministru, să presăm....
Publicat: 19/06/2017, 08:02

„Avem 50 de dosare pe procuror și nu putem să scoatem un dosar. Trebuie să ne facem treaba. (..) După decizia CCR mi-aș fi dorit să ieșim cu un dosar cu un ministru, să presăm, sau măcar pe un dosar important. Ne e teama că CCR a zis că am derapat. Își bat alții joc de munca noastră, noi să stăm doar să încasăm. Nu degeaba tot zic că e important să ieșim. (..) Dacă simt că nu mai avem curaj o să se urce cu picioarele pe noi. (..) 3,4 dosare importante. Noi, de la începutul anului ne-am luat-o în freză și cu OUG 13 și oamenii ne-au apărat”, ar fi spus Kovesi.

Într-o altă înregistrare în care Kovesi le cere procurorilor să facă anchete, face referire la anchete îngreunate de decizii ale CCR.

„Sunt 6-7 dosare de care mă întreabă presa în fiecare săptămână. Spuneți-mi ce se întâmplă. Din 8.000 de dosare n-am putut învinui un inculpat. Unii și aceiași sunt înjurați de dimineața până seara. Salarii mari, nu ne mai întreabă nimeni când, Noi stăm cu fundul pe dosare. (..) Poate vă gândiți să vă faceți niște priorități și măcar trei persoane nu sunt învinuite, orice parchet vă arată că învinuiesc trei persoane. În cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni la DNA. (…) Cine nu are chef de muncă să plece. Am auzit comentarii pe dosarul OUG 13. Eu mi-am asumat acest dosar. Mi-am asumat acest dosar cu Surugiu și Uncheșelu. (..) Chiar să zică CCR că am derapat o să iau 4 dosare, mă duc la Morar și îi spun „spălă-te cu ele pe cap”. (..) Ultima e Udrea condamnată 6 ani pe abuz. Eu știu că ne-a dat peste cap decizia curții. Ne-a dat peste cap și excepția la Bombonica, dar trebuie să ne facem treaba”, mai susține Kovesi în înregistrările România TV.

Înregistrările ar fi fost realizate în cadrul unei ședințe cu procurorii din primăvara acestui an. Ministrul Justiției a anunțat că sesizează Inspecția Judiciară.

Într-o altă înregistrare, Kovesi apare vorbind despre o anchetă în care vrea „să ajungem la domnul premier”.

„Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să decapați instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Și-am avut o discuție la Cheile Grădiștei și tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate așa, că suntem toți, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat și eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineața până seara și am făcut așa un pic o… (nu se înțelege) DNA-u așa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanță foarte mare. Posturi în plus avem, polițiști în plus avem, specialiști în plus avem, dosare avem. (…) M-am uitat pe situațiile astea și unele sunt îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmărirea penală începută și nesoluționată (…) Mă îngrijorează de ce nu îi înhățăm”, ar spune Kovesi în înregistrarea difuzată de România Tv.

„Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme”, este replica DNA.

Ministrul Justiției a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară.

„Mâine dimineață voi sesiza inspecția judiciară în legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu”, a scris Toader pe Facebook.

„În primul rând, nu comentăm direct înregistrarea, nu știm dacă ea este sau nu autentică. Vreau doar să demontez orice încercare de a lega numele premierului Grindeanu de acest dosar. În vremea în care a fost viceprimar, Sorin Grindeanu s-a ocupat de direcția Tehnică, având atribuții în domeniul infrastructură, energie sau transport în comun. Direcția Patrimoniu nu era în subordinea domnului Grindeanu”, a declarat Alina Petrescu, purtător de cuvânt al Guvernului, pentru MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers