Inspectori OPC, agresați pentru că au găsit produse expirate într-un restaurant care organiza un botez. Când au văzut ce e în bucătărie invitații au plecat singuri

Inspectori OPC, agresați pentru că au găsit produse expirate într-un restaurant care organiza un botez. Când au văzut ce e în bucătărie invitații au plecat singuri
Publicat: 05/05/2018, 23:27

Potrivit șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov, Sorin Susanu, incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul unui control efectuat la un restaurant din Brașov, unde era pregătit un botez, aici fiind găsite, de echipa de inspectori din care făcea parte, produse expirate.

„Sunt aici, la restaurant, unde lucrurile au degenerat foarte mult. Este un restaurant foarte vechi și renumit, cu tradiție. Ei țipă că au peste 20 de ani de experiență, lucru care nu s-a văzut în bucătărie, iar în momentul în care a venit patronul, lucrurile au degenerat. A sărit efectiv să ne agreseze fizic și verbal, ne-a obstrucționat controlul, au chemat oamenii de pe terasă sa le arate că din cauza noastră nu mai pot să-și țină botezul. Când au văzut și acei oameni ce s-a găsit în bucătărie, au plecat de bunăvoie. Discutăm despre zeci, poate peste o sută de kilograme de produse alimentare neconforme, unele expirate, unele cu modificări, unele fără elemente de identificare, unele a căror stare termică s-a modificat, altele care au fost depozitate incorect. Carne, pește, ouă, cât și produse finite, ciorbe. Pregăteau un eveniment”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Susanu, comisar-șef CRPC Brașov.

Inspectorii au decis să închidă temporar restaurantul, iar produsele care urmau să fie folosite au fost confiscate.

„Toate produsele neconforme au fost sigilate și indisponibilizate de la comercializare. În acest moment se aplică sancțiunea de oprire temporară a prestării serviciului pâna la remedierea deficiențelor, iar luni va trebui să se prezinte agentul economic la noi cu un alt set de documente”, a mai spus Florin Susanu.

Potrivit acestuia, în timpul controlului atât el, cât și un alt coleg au fost agresați, iar personalul restaurantului a încercat să ia cu forța produsele confiscate, astfel că șeful CRPC a sunat la Poiliție.

„Am fost agresați fizic, în sensul în care a vrut să ne ia telefonul din mână, să ne lovească, iar verbal au fost acuzații și nu s-au adresat injurii de nivel fascist, acuzații. A încercat să ne ia cu forța produsele pe care le indisponibilizam”, a povestit șeful de la Protecția Consumatorilor Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, Ionuț Marin, a declarat, însă, că în urma verificărilor, după apelul inspectorilor OPC, nu au fost aplicate sancțiuni.

„Pe fondul unui control efectuat de OPC, personalul aparținând restaurantului și-a manifestat nemulțumirea cu privire la anumite aspecte ce făceau obiectul activității. Reprezentanții OPC au apelat 112, la fața locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Secției 2. Nu au fost aplicate sancțiuni, întrucât nu a fost tulburată ordinea publică, fiind vorba de discuții minore purtate în contradictoriu”, a spus Marin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York