„Împuternicirea” pe care consilierii PNL i-au dat-o Gabrielei Firea. „S-a făcut unul dintre cei mai mari pași din ultimii 28 de ani”

 „Împuternicirea pe care consilierii PNL i-au dat-o Gabrielei Firea. „S-a făcut unul dintre cei mai mari pași din ultimii 28 de ani
Publicat: 22/02/2018, 16:57

„În ultimele luni s-a discutat foarte mult despre necesitatea investițiilor pe care Primăria Capitalei trebuie să le facă în privința infrastructurii spitalicești din București. Primăria Capitalei și Primarul Gabriela Firea au susținut un proiect privind construirea unui spital metropolitan în nordul Capitalei, în zona Pipera. În același timp consilierii PNL din CGMB au susținut nevoia construirii unor unități spitalicești în Sectoarele 3 și 6, acolo unde bucureștenii sunt cei mai văduviți de astfel de sevicii medicale”, se arată într-un comunicat remis de grupul consilierilor generali ai PNL.

Potrivit sursei citate, sectoarele 3 și 6 sunt singurele din București unde nu se găsesc în prezent spitale.

„În ședința de astăzi, 22 februarie 2018, putem spune că s-a făcut unul dintre cei mai mari pași din ultimii 28 de ani în privința serviciilor medicale destinate bucureștenilor. Astăzi s-au demarat proiectele pentru trei noi spitale în București: unul în nord, unul în Sectorul 3 și unul în Sectorul 6. (…) Astfel, grupul PNL din Consiliul General a votat pentru construirea Spitalului Metropolitan din Pipera dar, în același timp, a inițiat si susținut un Proiect de Hotărâre prin care împuternicește Primarul General al Municipiului București pentru identificarea suprafețelor de teren necesare pentru construcția a două spitale noi, unul pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 3 și unul pe raza administrativă a Sectorului 6″, se mai arată în comunicat PNL.

Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) a votat, joi, preluarea autobazei RATB Pipera, de către Primăria Capitalei, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Potrivit primarului general, Gabriela Firea, invesția pentru Spitalul Metropolitan ar putea fi de 300 de milioane de euro.

Decizia a fost luată cu 48 de voturi pentru, 1 împotrivă și o abținere.

Pe terenul pe care se află în prezent autobaza RATB, situat pe Șoseaua Pipera, Primăria Capialei vrea să construiască un spital metropolitan, o clădire în care să funcționeze Universitatea de Medicină din București precum și un campus.

La începutul acestei luni, primarul general, Gabriela Firea, declara că speră și că are semnale că acest proeict va fi votat în ședința CGMB din februarie.

„Spitalul Metropolitan nu va fi doar încă un spital ci va fi cel mai mare spital din Capitală, dotat la standarde europene”, a precizat, primarul general, Gabriela Firea.

Pe lângă Spitalul Metropolitan, care, potrivit edilului, va costa 300 de milioane de euro, bani din bugetul local, PMB vrea să mai construiască alte două spitale, unul în sectorul 3, altul în sectorul 6 din Capitală, propunerea fiind a consilierilor PNL.

A fost aprobată și această propunere urmând a se identifica cele două terenuri.

Anterior, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) refuzat transferul unui teren în proprietatea municipalității pentru construcția Spitalului Metropolitan, după ce consilierii din opoziție s-au opus, între Gabriela Firea și Cristian Bușoi având schimburi dure de replici.

Ulterior, Gabriela Firea i-a lansat o provocare lui Cristian Bușoi: „Să fie de acord cu construirea în nord a spitalului, iar eu garantez că voi iniția un alt proiect pentru construirea unui spital într-o altă zonă pe care domnia sa o propune”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?