Ilie Liviu Dragne, directorul fermei de porci a fiului șefului PSD, sub control judiciar într-un dosar de evaziune. Alte opt persoane, reținute

Ilie Liviu Dragne, directorul fermei de porci a fiului șefului PSD, sub control judiciar într-un dosar de evaziune. Alte opt persoane, reținute
Publicat: 11/08/2017, 10:09

UPDATE:Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia deținută de fiul liderului PSD, a fost pus sub control judiciar, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul acestuia, Maria Vasii, care îl reprezintă și pe Liviu Dragnea.

„Ilie Dragne nu va fi arestat pentru că, de ieri, procurorul a semnat ordonanța pentru control judiciar care începe astăzi. Nu știu de ce a fost reținut, poate pentru presiuni. E foarte ciudat”, a declarat, pentru MEDIAFAX Maria Vasii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii care instrumentează acest dosar sunt Bogdan Beligan și Marian Drăgulescu, ambii veniți la Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Potrivit surselor citate, cercetarea penală este făcută de polițiști sub supravegherea fiind făcută de cei doi magistrați. Până la momentul transmiterii știrii, procurorii nu au făcut publică identitatea persoanelor deținute.

Avocata lui Ilie Liviu Dragne, Maria Vasii, a precizat că acesta a dat „declarații în detaliu” în fața procurorilor, susținând că clientul său nu a fost în societate în perioada în care s-ar fi comis fapta de evaziune acuzată de magistrați. „Între 2013 până în prezent, poate a semnat mii de acte fiscale. Din moment ce între mii de acte s-a găsit doar această factură de 200.000 de lei, cred că este de invidiat”, a mai spus avocata.

Ferma Salcia, deținută de fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin Dragnea, a fost percheziționată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), joi dimineața, într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul se ridică la nouă milioane de euro, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1.

Potrivit datelor Registrului Comerțului, ferma Salcia este deținută, în proporție de 90%, de Ștefan Valentin Dragnea, iar 10% îi aparțin administratorului și directorului general, Ilie Dragne.

Oficial, procurorii PICCJ au anunțat că joi sunt efectuate cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

„În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații (sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman”, conform comunicatului de presă.

Din datele obținute de procurori a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale.

În urma acestor fapte, bugetul de stat a fost prejudiciat cu cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, „din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”.

„În vederea garantării recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile și conturi bancare”, arată PICCJ.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii juridice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația