IGSU, despre ravagiile făcute în România de vremea rea: 31 de localități din 14 județe afectate de ploi torențiale și vijelii

IGSU, despre ravagiile făcute în România de vremea rea:  31 de localități din 14 județe afectate de ploi torențiale și vijelii
Publicat: 17/06/2018, 11:04
Actualizat: 26/03/2019, 05:00

Potrivit IGSU, în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte la nivelul a 31 localități din județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Ploile torențiale au dus la inundarea a 56 locuințe, 30 anexe gospodărești, 10 beciuri și subsoluri, 87 curți. Totodată, au fost afectate 30 fântâni, 7 tronsoane de drum și un tronson de cale ferată.

Pe timpul acțiunilor de intervenție nu au fost înregistrate victime și nu s-au impus măsuri speciale de protecție prin evacuare sau relocare a populației.

Pompierii au acționat cu tehnică specifică pentru evacuarea apei din gospodării, decolmatarea podețelor afectate și înlăturarea aluviunilor de pe carosabil sau a arborilor căzuți din cauza vântului.

O situație de urgență deosebită a fost înregistrată în localitatea Adjud din județul Vrancea, unde pompierii militari au acționat pentru salvarea unui cioban cu 200 de animale rămase blocate pe insulă în mijlocul râului Siret. Militarii au intervenit cu bărciile pentru preluarea animalelor, iar ulterior le-au transportat spre malul râului unde au fost evacuate în siguranță.

Un alt eveniment important a avut loc în județul Teleorman, pe raza localității Vârtoapele, unde circulația feroviară a fost temporar blocată din cauza unui incendiu provocat de un fulger la locomotiva unui tren care transporta aproximativ 100 persoane. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar circulația feroviară a fost reluată imediat după înlocuirea locomotivei.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate întreruperi în 11 localități din județele Bacău, Iași și Vaslui.

Județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași se află până duminică la ora 21.00 sub cod portocaliu de ploi torențiale, în intervale scurte de timp sau prin acumulare urmând să se înregistreze cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60 -70 l/mp.

Alte 24 de județe, respectiv Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Harghita, Hunedoara, Mureș, Prahova, Sibiu, Timiș,Vâlcea, Vaslui și Vrancea sunt, tot până duminică la ora 21.00, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

De altfel până luni la ora 10.00 este în vigoare o informare meteo pentru toată țara, potrivit căreia se vor înregistra perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun