1341 vizualizări 10 aug 2017

Reprezentanţii IPJ Sălaj au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că un bărbat de 75 de ani a fost înjunghiat în zona gâtului şi a braţului stâng de preotul care, se pare, avea probleme psihice.

„Un bărbat de 45 ani din Valcău de Sus, l-a înjunghiat cu un cuţit pe un bărbat de 75 ani din Şimleu Silvaniei, în zona gâtului şi a braţului stâng. În urma agresiuni victima a fost transportată la Spitalul Orăşănesc Şimleu Silvaniei, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus prin ordonanţă retinerea agresorului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor”, au spus sursele citate.

Potrivit presei locale, fostul preot a încercat, mai întăi, să înjunghie o femeie, care s-a refugiat în scara unui bloc şi ascăpat, apoi a atacat un bărbat pe care l-a rănit la gât şi la mâini. Un vecin a reuşit să-l închidă pe agresor  în garajul lui, până la venirea echipajului de la poliţie.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX ancheta este în plină desfăşurare şi nu cunosc motivele care l-au determinat pe preot să recurgă la acest gest.

„Un preot dintr-o comună, care acum nu mai are parohie, a fost reţinut de procurori. Din primele cercetări rezultă că acesta, aflat pe o stradă în Şimleul Silvaniei a atacat cu cuţitul o persoană în vârstă pe care a înjunghiat-o. Motivele nu se ştiu încă, vom vedea după ce se finalizează ancheta”, a spus Bologa.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, Claudiu Nechita, a precizat pentru MEDIAFAX că preotul Nicolae Sârcă a fost paroh în parohia Aleuş din anul 1995 până în mai anul 2015, când a cerut retragerea din demnitatea preoţească pe motive medicale, având probleme psihice.

“De doi ani nu a mai slujit, nu a primit salariu şi nici nu a primit nicio binecuvântare să slujească. A rămas preot, urmând ca, în măsura în care sănătatea i-ar fi permis, să se întoarcă. Episcopia Sălajului a declanşat o anchetă pe linie bisericească în acest caz, în paralel cu cea a Poliţiei şi Parchetului, iar în funcţie de rezultate va fi sancţionat, sancţiunea maximă fiind caterisirea. Oricum, deocamdată părintele a fost oprit de la slujire, ca măsură temporară până la clarificarea situaţiei de către Parchet”, a spus Nechita.

Ancheta Episcopiei Sălajului va fi finalizată în 30 de zile.

--

Citește și: