GALERIE FOTO. Exercițiu miliar româno-american. Elicoptere Puma și avioane Spartan, la plaja de la Capul Midia

Publicat: 18/03/2017, 20:54
Actualizat: 03/10/2018, 03:21

Conform scenariului exercițiului de sâmbătă, care a durat aproximativ trei ore, au fost exersate secvențele de debarcare a detașamentelor de infanteriști marini români și americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50).

Pe mare, forțele de debarcare au fost atacate de navele purtătoare de rachete Zborul și Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu și dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu au simulat sprijinul acțiunilor de desant și de respingere a atacului.

La manevre au mai participat un elicopter Puma Naval, o ambarcațiune rapidă pentru scafandri, un detașament de scafandri EOD (scafandri specializați în descoperirea și neutralizarea pericolelor subacvatice – n.r.) și o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină.

Pe perioada exercițiului, sprijinul aeriean a fost asigurat de patru avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române. În plus, acestea au mai asigurat un elicopter Puma și un avion SPARTAN C 27, Forțele Terestre au trimis un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaștere, iar Garda de Coastă a participat cu o navă de patrulare.

Din partea partenerilor americani a fost prezentă și o companie de infanterie marină și o echipă de suport logistic a Forțelor Navale ale SUA din Europa.

Aplicația de sâmbătă face parte dintr-un amplu și complex exercițiu bilateral româno-american, Spring Storm 17, la care participă aproximativ 1.200 de militari români și americani.

Spring Storm 17 este organizat de Forțele Navale Române, în perioada 16 – 22 martie, în raioane maritime ale Mării Negre și în zona de litoral de la Capul Midia, și cuprinde acțiuni complexe de apărare a litoralului românesc și a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru și aerian.

„Este un exercițiu bilateral româno-american, iar în același timp este și un exercițiu întrunit întrucât la el vor participa forțe aparținând atât Forțelor Navale, Aeriene cât și Forțelor Terestre. Este, de asemenea, un exercițiu interdepartamental, având în vedere vă am invitat și Ministerul de Interne, prin Garda de Coastă, care va furniza atât personal cât și o navă participantă. Exercițiul este bazat pe un scenariu de până la nivel brigadă, în care vom exersa procedurile operaționale NATO. Obiectivele exercițiului au fost complexe, având în vedere multitudinea de forțe participante, de aceea și scenariul a fost întocmit astfel încât să poată să furnizeze structurilor participante activitățile necesare pentru îndeplinirea acestor obiective. (…) La exercițiu participă un număr total de 1.250 de militari, inclusiv cei din marina SUA, care sunt în număr de 465″, a declarat conducătorul exercițiului Spring Storm 17, comandorul Ionel Dan Ciocoiu.

Obiectivul principal al exercițiului este creșterea interoperabilității dintre militarii români și americani, precum și perfecționarea deprinderilor militarilor în conducerea și executarea unei operații întrunite amfibii.

Spring Storm 17 face parte din Planul de activități al Parteneriatului strategic româno-american și se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securității colective a aliaților în zona Mării Negre.

Tot în cadrul exercițiului Spring Storm 17, luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm și cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capul Midia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”