Gabriela Firea, dovedită că a mințit: Proiectul patinoarului din Parcul Romniceanu a fost publicat în SEAP. Cum explică primarul Bucureștiului acest anunț. UPDATE

Gabriela Firea, dovedită că a mințit: Proiectul patinoarului din Parcul Romniceanu a fost publicat în SEAP. Cum explică primarul Bucureștiului acest anunț. UPDATE
Publicat: 28/12/2017, 18:53

UPDATE: Firea, despre patinoarul din Parcul Romniceanu: Publicarea în SEAP, rezultatul unei erori materiale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că, potrivit datelor Primăriei Sectorului 5, publicarea documentației pentru construirea unui patinoar în Parcul Romniceanu în SEAP „reprezintă rezultatul unei erori materiale”.

„Primarul General Gabriela Firea nu a dezinformat opinia publica atunci cand a adus clarificari referitoare la lucrarile din Parcul Romniceanu, asa cum din rea vointa sau din alte motive incearca anumiti jurnalisti sa sugereze. Asa cum s-a comunicat public in cursul zilei de ieri, potrivit informatiilor primite de la conducerea Sectorului 5, lucrarile care se executa in acest parc sunt lucrari de punere in siguranta a mobilierului urban si a locului de joaca, ca urmare a sesizarilor primite de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, si nu lucrari de realizare a unui patinoar. Mai mult decat atat, la directia de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti nu a fost depusa nici o documentatie pentru obtinerea autorizatiei in vederea realizarii unui patinoar, asa cum prevede legislatia in vigoare, avand in vedere ca Parcul Romniceanu se afla in zona protejata”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Cpitalei, remis joi seară MEDIAFAX.

Instituția mai precizează că, în ceea ce privește documentațiile apărute în SEAP, potrivit Primăriei Sectorului 5, încărcarea acestora la data de 5.12.2017 și publicarea în
SEAP în data de 20.12.2017 reprezintă „rezultatul unei erori materiale”.

„Primarul General considera ca difuzarea in mod repetat a unor astfel de informatii tendentioase face parte dintr-o campanie de denigrare lansata de un arhitect din generatia celor care au contribuit la distrugerea Bucurestiului in perioada comunista, prin demolarea mai multor schituri si biserici, a Palatului Brancovenesc, a Manastirii Vacaresti si a altor cladiri de patrimoniu si care acum da lectii de urbanism si arhitectura intrucat i-au fost afectate anumite interese de grup. Reamintim faptul ca Primarul General isi rezerva dreptul de a-i actiona in instanta pe cei care si-au facut un titlu de glorie din denigrarea sistematica a Edilului Capitalei si, implicit, a Primariei Municipiului Bucuresti”, potrivit sursei citate.

Reacția primăriei vine după ce președintele Ordinului Arhitecților din România – filiala București, Șerban Sturdza, a declarat că proiectul de construire a unui patinoar în Parcul Romniceanu a fost aprobat de Consiliul Local al Sectorului 5 și a fost publicat și în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

„Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea și Primarul Sectorului 5, Daniel Florea au declarat că lucrările de construcție pentru patinoarul din Parcul Romniceanu nu există. Cele două declarații sunt contrazise atât de actele aprobate prin hotărâri de Consiliu Local Sector 5 din aprilie, cât și de licitația publică aflată în curs de desfășurare publicată până în 29 decembrie. Deși legal proiectul este într-o fază incipientă de aprobare, constatăm că, fără autorizare și în clandestinitate, s-au început deja lucrările de construcție pentru patinoar. Proiectul este demarat fără minima înștiințare a locuitorilor, creând disconfort în cadrul comunității. Asociația Incotroceni a descoperit documentele care atestă că proiectul inițiat nu respectă procesul de autorizare, așa cum prevede legea și că se încalcă dreptul locuitorilor de a fi informați și consultați în privința investițiilor publice în cartier”, susține Șerban Sturdza pe pagina sa de Facebook.

Sturdza susține că în 10 aprilie 2017, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 5 a aprobat un buget pentru achiziții publice în vederea unor amenajări urbane în cinci parcuri din Sectorul 5, respectiv Parcul Romniceanu, Parcul Sebastian, Parcul Ferentari, Parcul Humulești și Parcul Pecineaga, iar în 5 decembrie 2017, s-a aprobat caietul de sarcini al achiziței care solicită diferite lucrări de amenajare necesare organizării evenimentului cultural „Poveste de iarnă pe patine” (în conformitate cu HCLS5 nr. 175 aprobată în 23 noiembrie 2017), evenimentul având ca temă amenajarea pe domeniul public al parcurilor a unor patinoare temporare și activități sportive și recreative pentru copii și tineri.

Potrivit președintelui Ordinului Arhitecților din România – filiala București, durata de desfășurare a evenimentului este între 15 decembrie 2017 și 30 martie 2018, achiziția pentru patinoare fiind publicată în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), www.e-licitatie.ro în data de 20 decembrie 2017, adică la 5 zile după începerea evenimentului.

„Vedeți dumneavoastră, distinsă doamnă Primar General al Capitalei, în București viața nu bate filmul. Nu poți să te apuci să schimbi mobilier stradal și locuri de joacă și să iasă un patinoar. Ar fi ca-n bancul ăla, cu muncitorul de la fabrica rusă de trotinete, care a furat câte o piesă în fiecare zi să-i facă o trotinetă fiului, și când s-a apucat de asamblat, cum o făcea, tot mitralieră îi ieșea”, a mai scris Sturdza.

Precizările arhitectului vin după ce primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că în Parcul Romniceanu nu se construiește un patinoar.

„M-am interesat atât la colegii mei de la primăria generală, cât și la domnul primar al sectorului 5 și pot să vă asigur că, contrar celor afirmate de către o asociație, nu se construiește, pe spațiul verde al Parcului Romniceanu, niciun patinoar. Este o dezinformare și ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanță. (…) Lucrările care se desfășoară în această perioadă se referă la desființarea unor elemente de joacă și de mobilier urban care sunt avariate și care puneau în pericol siguranța copiilor”, a explicat, miercuri, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a adăugat că aceste lucrări sunt realizate de către o societate a consiliului local al sectorului 5, amenajarea fiind demarată după ce s-a făcut o sesizare la oficiul protecției consumatorului.

„Informațiile comunicate de dna. Primar General Gabriela Firea, și de Primarul Sectorului 5 sunt astfel neadevărate, ele neagă lucrările realizate și schimbă subiectul sesizării, ignorând cu bună știință prevederile documentelor aprobate și publicate de Primăria Sectorului 5. Incotroceni spune că „cei doi aleși locali nu dau dovadă de bună credință, prin ascunderea adevăratelor intenții. Ne afirmăm scepticismul cu privire la angajamentele Primăriei Municipiului București și Primăriei Sectorului 5 de a respecta rigorile legale în privința reamenajării Parcului Romniceanu și dezacordul profund cu aceste tactici de administrare a domeniului public”. Având în vedere licitația publică în desfășurare, așteptăm clarificări în legătură cu realizarea lucrărilor de construcție a patinoarului în Parcul Romniceanu doar pe baza unei schițe din documentația de achiziții publice”, a mai precizat Șerban Sturdza.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului