Furtuna a făcut ravagii în întreaga țară. Pagube majore în mai multe județe din cauza vântului puternic. FOTO

Publicat: 03/09/2017, 23:33
Actualizat: 02/10/2018, 22:51

Trafic feroviar blocat între Brașov și Deda

Circulația feroviară între Brașov și Deda, blocată după ce mai mulți copaci au fost smulși de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică și s-au prăbușit pe calea ferată, a fost reluată.

Potrivit CFR Infrastructură, traficul feroviar a fost reluat începând cu ora 21.10, între Bixadul Oltului și Băile Tușnad.

Trenurile au fost dublate cu locomotive Diesel.

Primul tren reînscris în circulație este trenul internațional 1406-1, iar următoarele trenuri care vor pleca sunt:IR 1645, IR 1646 și R 4513.

Circulația feroviară a fost oprită temporar pe secția Brașov – Deda, unde mai mulți copaci au fost smulși de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică și s-au prăbușit pe calea ferată între stațiile Malnaș Băi – Bicsadu Oltului și Voșlăbeni – Gheorghieni.

Patru trenuri de călători au fost oprite până la finalizarea intervențiilor.

Vântul puternic a smuls acoperișul pieței din Petroșani, trei mașini fiind avariate

Acoperișul pieței agro-alimentare din Petroșani, județul Hunedoara, a fost smuls de vântul puternic, duminică, iar elemente din structura lui au căzut pe trei mașini. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, în urme unei vijelii, acoperișul pieței agro-alimentare din Petroșani, cu o suprafață de aproximativ 1.200 de metri pătrați, a fost smuls de vânt.

„Elemente din structura acoperișului căzut au avariat trei autoturisme parcate în apropiere și acoperișurile a două chioșcuri. Din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă și rănită de acoperișul dislocat. Mai multe echipaje de pompieri ale Detașamentului Petroșani au acționat prompt pentru segmentarea și îndepărtarea elementelor din lemn și tablă căzute”, transmite ISU Hunedoara.

De asemenea, pompierii au intervenit în Deva, pe strada Scărișoara, pentru înlăturarea unei crengi căzută pe firele de curent.

Totodată, o echipă a Stației Brad a îndepărtat un copac căzut la Tărnava de Criș, ce a blocat un sens de mers al drumului județean.

Județul Hunedoara s-a aflat sub incidența codului galben de vreme rea, duminică, între orele 14.00 – 15.30 și a codului portocaliu între orele 16.30 – 17.30, caracterizate de averse de ploaie de 30 – 35 litri pe metru patrat, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Târgu -Mureș: Imobile avariate și copaci căzuți pe mașini și pe un spital

Cel puțin 12 copaci au fost doborâți, duminică, la Târgu-Mureș, de o furtună puternică de jumătate de oră. Arborii doborâți au avariat mai multe mașini și imobile, între care clădirea Spitalului TBC.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, maior Cristian Virag, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cel puțin 12 copaci au fost doborâți de vântul puternic și furtună.

„Două sensuri de drum au fost blocate parțial. Este vorba de 1 Decembrie și calea Sighișoarei din Târgu Mureș, patru autoturisme au fost lovite, dar și două clădiri”, a spus Virag.

Unul dintre copaci a căzut pe clădirea spitalului TBC, iar altul a căzut pe un bloc.

De asemenea, tabla unui acoperiș a fost smulsă de vânt, iar un sens giratoriu a fost inundat.

Un alt copac a căzut pe drumul dintre Reghin și Breaza.

În sprijinul ISU Mureș a intervenit Administrația domeniului public Târgu-Mureș, echipe de la Electrica și servicii voluntare pentru situații de urgență.

Furtuna a durat circa 30 de minute și nu s-a semnalat rănirea vreunei persoane.

Vântul puternic a smuls copaci și acoperișuri în Teleorman; ISU Cluj a primit zeci de apeluri

O furtună a făcut, duminică după-amiază, ravagii în mai multe zone din județul Teleorman, vântul smulgând copaci și acoperișuri. În județul Cluj, ISU a primit zeci de apeluri din cauza unei ruperi de nori, mai multe grădini și curți fiind inundate.

Maiorul Gelu Dragomir, reprezentant al ISU Teleorman, a declarat, pentru MEDIAFAX, că din cauza vântului puternic ISU a primit peste 25 de apeluri.

Vântul puternic a smuls mai mulți copaci, precum și trei acoperișuri din Turnu Măgurele și Alexandria.

„Un acoperiș a fost rupt pe o suprafață de 25 de metri pătrați. Între localitățile afectate, unde am intervenit, se numără Brânceni, Olteni, Alexandria, Lăceni, Moșteni, Furculești, deci au fost mai multe zone, după ce copacii au căzut pe carosabil. Am avut copaci căzuți și pe DN 52 între Turnu Măgurele și Alexandria și pe un drum județean între Mavrodin și Călinești. Temporar, drumurile au fost blocate pe un sens de mers sau pe ambele, dar s-a intervenit foarte rapid. Au intervenit și membrii comitetelor locale pentru situații de urgență. Noi am avut zece autospeciale de lucru cu apă și spună, de descarcerare și alte echipamente specifice, cu drujbe. De asemenea, au intervenit și cei de la drumuri naționale, pentru că vorbim de DN 52, Alexandria și Turnu Măgurele”, a spus maiorul Gelu Dragomir.

Potrivit acestuia, nicio persoană nu a fost rănită.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că duminică după-amiază au fost înregistrate apeluri de intervenție atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în alte localități din județ.

„La dispeceratul ISU Cluj s-au primit zeci de apeluri atât din Cluj-Napoca, cât și din alte localități din județ, cum ar fi Huedin, Dej, Florești, Gherla, Jucu, iar echipele noastre intervin pentru scoaterea apei din subsoluri, grădini și curți inundate. De asemenea, sunt sesizări privind arbori și stâlpi doborâți de vânt, sau acoperișuri smulse de vânt, în municipiul Gherla, unde sunt în curs de derulare alte intervenții”, a spus Cornea.

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ploi valabilă pentru nordul, centrul și sudul țării. Astfel, în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și la munte vor fi ploi torențiale și vijelii, iar cantitățile vor depăși pe arii extinse 25 l/mp și izolat 40,50 l/mp.

Atenționarea a intrat în vigoare duminică, la ora 15.00, fiind valabilă până luni, la ora 3.00.

Furtuna a făcut ravagii în Argeș: drum surpat, copaci rupți și străzi blocate

Mai multe zone ale județului Argeș au fost lovite, duminică după-amiază, de o furtună puternică. Vântul puternic a rupt mai mulți copaci, o porțiune de balcon dintr-un bloc de locuințe, iar din cauza cantității de pietriș adusă de ape un drum s-a surpat.

Potrivit ISU Argeș, pompierii militari au fost chemați, duminică, să intervină în mai multe localități unde arborii au fost doborâți de furtună și au căzut fie pe drum, fie pe liniile de înaltă tensiune.

„În urma ploilor avem copaci căzuți pe carosabil în Valea Danului, Brădet și Costești. La Nucșoara un copac a căzut pe un drum forestier, în Podul Dâmboviței avem un copac căzut pe drum, altul pe firele eletrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

De asemenea, din cauza cantității de pietriș adusă de ape, un drum din localitatea Brădet s-a surpat.

Epure a afirmat că la Curtea de Argeș, o porțiune de balcon dintr-un bloc de locuințe a fost smulsă de vânt.

În plus, drumurile spre Vârfurile Moldoveanu și Malița sunt blocate.

„În zona Nucșoara, drumul forestier spre Vârful Moldoveanu și drumul forestier spre Vârful Malița sunt blocate de copacii căzuți”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Potrivit Mădălinei Epure, echipele intervin și în curtea Spitalului din Curtea de Argeș, unde sunt sesizate scăpări de gaze. Nu s-a impus evacuarea pacienților deoarece scăpările de gaze au fost sesizate la punctul termic, din cauza unei supape defecte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri